Studii sociale, întrebare adresată de stefania242126, 8 ani în urmă

Un referat despre dreptul la educatie de 300 de cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raisa2894
1
Fiecare copil din România are dreptul la educație, cel puțin așa cred.
Dacă nu am merge la școala, am rămâne neșcolarizați, cu zero informație in cap, fără capacitățile fără de care nu se poate trai de a citi, de a scrie, de a socoti in minte cu numere mici (pana la 100). De asemenea, am fi needucați, nu am știi regulile de baza in societatea umană, nu am știi care sunt urmările acțiunilor noastre, nu am putea sa ne descurcam intr-o instituție publica. Cel mai probabil nu am avea capacitatea sa ne facem prieteni sau cel puțin cunoștiințe care sa ne fie devotate si sa ne ajute la diverse probleme pe care le-am întâlni mai tarziu in viața de adulti, la școala invatandu-se încă din clasele primare modalități de a ne face prieteni si a socializa cu ei. Cred ca fiecare om are dreptul la educație, fiindcă altfel nu ar avea o diploma si experiența in spate pentru a ne putea angaja la un loc stabil de munca, care sa ne asigure existența pe planeta, veniturile lunare etc. Chiar dacă mulți copii din România urăsc mersul la școala si nu o considera așa de importantă pentru viitorul lor, școala este singurul loc care ne ajuta sa ne dezvoltam intelectual. Dreptul la educație asigura tuturor copiilor mersul zilnic la școala (in circumstanțe cât mai plăcute, cu profesori învățați si educați). De aceea, cu siguranța trebuie respectat.
Pot aprecia ca oamenii care astăzi nu o casa si un loc de munca stabil, care se roagă sa poată duce ziua de mâine, sa nu fie alungați de pe străzi, ori nu li s-a respectat dreptul la educație, ori nu au vrut sa mai urmeze studiile. Nimeni nu și-ar dori sa ajungă in situația in care următoarea zi sa devină o Amenințare pentru ei, sa nu fie siguri dacă o sa o mai poată duca, dacă banii le vor ajunge etc.
Pentru ca viitorul nostru sa fie cât mai plăcut, as putea spune ca dreptul la educație trebuie respectat, iar cursurile urmate toti anii, pentru ca viitorul nostru in societate si poziția sa fie cât mai înalte posibil.
Alte întrebări interesante