Religie, întrebare adresată de stancioilorenzo12, 8 ani în urmă

Un referat despre Iisus Hristos , alegeti o zi din saptamana patimilor si spunetimi suferintele prin care a trecut, pls​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danielpetrupasc
3

În opinia mea, ziua în care a pătimit Hristos cel mai mult și care este punctul culminant al patimilor lui Iisus este vinerea mare. Se mai numește și vinerea paștelui pentru că e înainte de paște și vinerea seacă deoarece majoritatea credincioșilor aleg această zi pentru a ține post negru i pentru a se spovedi și împărtăși. În această zi Iisus a fost răstignit și a murit moarte de cruce pentru răscumpărarea neamului omenesc.

În primul rând se remarcă patimile trupești ale Mântuitorului. Domnul Iisus a suferit o moarte lentă și dureroasă. Moartea pe cruce este un fenomen fiziologic și medical extrem de complex și are în prim plan suferința celui crucificat cât mai îndelungată și cât mai mare. Romanii știau acest fapt și de aceea crucificarea era pedeapsa uzuală în cazul tâlharilor și celor ce îndrăzneau să se ridice împotriva statului sau a cezarului. Lui Iisus I s-a pus o cunună de spini pe cap a fost biciuit scuipat și împuns cu sulița în coastă de către sutaș ulterior morții sale ca să se împlinească cele spuse prin proorocul care a spus că nici un os nu I va fi sfărmat.

Nu în ultimul rând e de remarcat suferința duhovnicească a Mântuitorului. Domnul Iisus ca parte din Sfânta Treime nu a putut suferi păcatul. Așa încât pe cruce I-a spus Tatălui Dumnezeul Meu. Până în acel moment Fiul și tatăl erau una. Dar în acel moment s-a produs o suspendare a relației trinitare generată de păcatele omenirii pe care Iisus le-a luat asupra Sa. Din acest motiv Mântuitorul a plâns în grădina Ghețimani, nu de frica de moarte deoarece știa că v-a învia, ci de frica despărțirii de Tatăl și de Duhul Sfânt.

În concluzie atât suferințele trupești cât și cele duhovnicești ale mântuitorului se manifestă în punctul culminanti din vinerea mare zi pe care o cinstim și o mărim pentru marea jertfă a Domnului Nostru Iisus Hristos.


stancioilorenzo12: ms mult
Alte întrebări interesante