Ed. tehnologică, întrebare adresată de nume6385, 8 ani în urmă

Un referat despre un meniu sănătos. Urgent! Va rog! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LSE1ro
7

Raspuns:

Cu toţii ne dorim să mâncăm sănătos şi facem eforturi mai mari sau mai mici în acest sens. Alimentaţia sănătoasă este chiar posibilă, dau asigurări medicii nutriţionişti. Primul pas către o ea sunt cumpărăturile inteligente.

Înainte de a merge la cumpărături e bine să întocmim o listă cu tot ce avem nevoie, în funcţie de ce intenţionăm să gătim în zilele următoare, dar şi de rezervele pe care le avem în cămară.

Scopul listei este acela de a nu cumpăra după principiul „nu ştiu dacă am nevoie, dar mai bine să fie decât să lipsească

.

Ce ar mai trebui să ştim? Că necesarul de calorii trebuie împărţit în 5-6 mese din care trei sunt principale şi restul gustări. Cea ce este de evitat este consumul la o masă a 1.000 de kcal şi a 4-5 mese de câte 200 de kcal.

Micul dejun : Luat în fiecare dimineaţă reprezintă cel mai simplu mod de a mânca sănătos. Persoanele care nu sar peste micul dejun îşi controlează mai bine greutatea, consumă o cantitate mai mare de fibre, calciu, vitamina A şi C, mai puţine grăsimi şi colesterol. E asemenea sunt mai active şi au o capacitate mai bună de concentrare în prima parte a zilei. Un mic dejun sănătos se compune în principal din cereale integrale, proteine cu conţinut redus de grăsimi, lactate cu conţinut redus de grăsimi, fructe şi legume. Eroarea cea mai frecventă pe care o fac aceia care au înţeles greşit principiul micul dejun este cea mai importantă masă a zilei este consumul de preparate tradiţionale care sunt fie încărcate în grăsimi (omlete sau ochiuri prăjite în ulei, la care adaugă şuncă, slănină şi cârnaţi, brânzeturi garse, lapte sau iaurt de capră sau bivoliţă, fie cantităţi crescute de carbohidraţi sau zahăr – plăcinte, gogoşi, produse de patiserie, cereale cu adaos de zahăr sau batoane de cereale

Pranzul:Este a doua masă importantă a zilei şi ar trebui să fie şi cea mai bogată în calorii.

Cina: Este de cele ami multe ori singura masă pe care o luăm împreună cu familia sau cu prietenii. Dacă în timpul zilei nu am respectat orarul celorlalte mese suntem tentaţi să aşezăm pe masă tot ce găsim prin cămară sau frigider şi să consumăm tot ce punem în farfurii.

Exemple de meniuri sănătoase :

Mic dejun:Fulgi de ovăz, lapte degresat, fructe roşii proaspete sau congelate, migdale. Biscuiţi integrali tip „crakers“ , brânză proaspătă de vacă, somon afumat. Fulgi de porumb, iaurt degresat, seminţe de floarea soarelui decojite, crude.Pâine integrală prăjită, pastramă de curcan, ardei gras, salată verde.

Pranz:Piept de pui la grătar, cartof copt în cuptor, morcovi copţi în cuptor.Salată de crudităţi cu tofu, linte cu legume. Somon la grătar, broccoli cu morcovi la abur, orez sălbatic. Lipie integrală, piept de pui la grătar, salată verde, roşii.

Cina: Pâine integrală, cirobă de legume sau supă-cremă de legume. Pâine integrală, salată de ton, fructe proaspete. Paste integrale cu roşii şi busuioc, fructe proaspete. Salată de andive, urdă cu verdeţuri, fructe proaspete.Peşte slab la aburi, salată de spanac crud sau sote de spanac, orez brun cu alune.  

Gustări :Fructe proaspete, baton din fructe, cereale şi nuci. Sau Iaurt degresat şi migdale, fructe uscate.Biscuiţi integrali tip „crakers“ cu fructe proapete, smochine uscate. Fructe proaspete, prune uscate.

Sper ca te-am ajutat!


nume6385: mersi
LSE1ro: npk
Alte întrebări interesante