Geografie, întrebare adresată de stereluca, 8 ani în urmă

Un referat despre un oras !​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alittleperson66
2

Răspuns:

Moscova

Moscova(Москва)este capitala Rusiei. Moscova se află pe râul Moscova, în Districtul Federal Central al Rusiei europene. Moscova este un port, capitală și cel mai mare oraș al Federației Ruse. Autostrăzile și liniile aeriene fac legătura dintre Moscova și celelalte orașe din Rusia.

Moscova are o suprafață de 878,7 km2, iar în centrul ei se află Kremlinul, care este sediul guvernului.

Moscova are o populație de 11,700,000 locuitori, dintre care 91,65% ruși, 1,42% ucraineni, 1,38% tătari și restul sunt armeni, evrei, beloruși sau persoane care nu și-au declarat naționalitatea.

Între lunile ianuarie și aprilie clima este foarte nefavorabilă. În medie, dimineața sunt 5oC. Din mai până în august clima este frumoasă. La prânz, sunt în medie 24oC și plouă în august aproximativ 65mm.  

În septembrie clima este bună. Recordul de temperatură este de 27oC și plouă aproximativ 58mm.

Între lunile octombrie și decembrie clima este cea mai rea posibilă. La prânz sunt în medie    -4oC și în decembrie sunt de așteptat 12 zile cu ploaie.

În Moscova se află mai mult de 75 de instituții importante de învățământ, printre care și faimoasa Universitate de Stat. Aproximativ 700 de instituții științifice își au reprezentanțele principale în Moscova.

Moscova este un mega-oraș în care se află unul din cele mai mari centre de afaceri din lume. Economia orașului este de 1,257 trilioane de dolari, ceea ce constituie 62% din economia totală a Rusiei. În Moscova lucrează foarte mulți străini din țările Republica Moldova, Ucraina, Letonia, Belarus etc.

Orașul este deservit de o rețea de transport extinsă, care include patru aeroporturi internaționale, nouă terminale feroviare și una din cele mai adânc construite instalații de metrou din lume, Metroul din Moscova, al doilea doar după cel din Tokyo în privința numărului de pasageri și recunoscut drept unul din simbolurile Moscovei datorită bogăției și varietății arhitecturale ale celor 185 de stații.

Contribuția turismului la economia capitalei Rusiei ar putea depăși 1 trilion de ruble (14,1 miliarde de euro) până la sfârșitul anului 2019, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin. Potrivit informațiilor anterioare, cei mai mulți dintre turiștii care vizitează Moscova vin din China, Germania, Franța, Italia și Israel. Primarul capitalei a anunțat că numărul turiștilor, care au poposit la Moscova, a atins în 2019 o cifră record – 25 milioane de persoane. Sobianin a precizat că, punând la socoteală și excursiile de scurtă durată, în oraș au venit circa 40 de milioane de turiști. De menționat că, în 2019, Moscova a fost desemnat cel mai bun oraș pentru turism în versiunea uneia dintre cele mai prestigioase distincții din domeniu – premiul World Travel Awards.

În Moscova poți vizita Catedrala Sfântul Vasile din Moscova, Teatrul Bolșoi, Kremlinul, etc.

Catedrala Sfântul Vasile

Deși această faimoasă catedrală e cunoscută în toată lumea drept ‘Sfântul Vasile’, numele ei oficial este ‘Catedrala mijlocirii Maicii Domnului’. Alternativa legată de Sfântul Vasile face referire la faptul că sfintele moaște ale Fericitului Vasile sunt îngropate în interiorul bisericii. Sf. Vasile cel Nebun, extrem de venerat în Rusia, a trăit între anii 1468-1552 și a fost înmormântat în Catedrala Sfintei Treimi, care se afla în acea perioadă pe locul catedralei de astăzi, cu câțiva ani înainte ca actuala catedrala să fie ridicată.

Ridicarea catedralei Sf. Vasile a fost comandată de către Ivan cel Groaznic în 1552, pentru a marca și sărbători capturarea Kazanului, din mâinile mongolilor.

Astăzi, Catedrala Sf. Vasile este muzeu. În timpul lucrărilor de restaurare din anii ‘70,într-unul dintre pereți a fost descoperită o scară în spirală, din lemn. Vizitatorii folosesc această scară pentru a intra în biserica centrală care este o capodoperă. O dată pe an, în octombrie, în catedrală se desfășoară slujba Zilei Mijlocirii. Catedrala Sf. Vasile este deschisă în fiecare zi a săptămânii, mai puțin marțea, între orele 11-17.

Teatrul Bolșoi

Teatrul Bolșoi este un teatru istoric din Moscova, proiectat de Joseph Bove. La acest teatru se țin spectacole de balet și operă. La început, teatrul s-a numit Teatrul Imperial Bolșoi din Moscova, deoarece la acea reme, toate teatrele din Rusia erau proprietate imperială.

În 2005 au început reparațiile teatrului care au durat 6 ani. Costul lucrărilor de restaurare s-a ridicat la peste 500 de milioane de euro, dar restauratorii ruși au reușit să-i redea teatrului grandoarea imperială din secolul al XIX-lea și acustica impecabilă de odinioară. La 28 octombrie 2011 Teatrul Bolșoi s-a redeschis cu un spectacol festiv de balet și muzică din opere.

Explicație:

Sper că te-am ajutat! Îmi cer scuze din avans pentru greșelile de ortografie dar am încercat să scriu cât de corect pot.Nu am scris de mână dar bineînțeles că tu poți,dacă asta cere în temă :))

Alte întrebări interesante