Fizică, întrebare adresată de catalinfrangefier, 8 ani în urmă

un referat despre voltmetru. dau coroana si toate puntele. referat de 1 pagina - 1 pagina jumate de caiet studentesc. va rrrrrrrrrroooooooooooogggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rahelaela
1

Răspuns:

Voltmetru

Definiție: Instrumentul care măsoară tensiunea sau diferența de potențial în volți este cunoscut ca voltmetru. Funcționează pe principiul conform căruia este cuplulgenerate de curentul care induce din cauza tensiunii de măsurare și acest cuplu deformează indicatorul instrumentului. Deformarea indicatorului este direct proporțională cu diferența de potențial dintre puncte. Voltmetrul este conectat întotdeauna în paralel cu circuitul.

Reprezentarea simbolică a voltmetrului

Voltmetrul este reprezentat de alfabetul V din interiorul cercului împreună cu cele două terminale.

De ce este conectat voltmetrul în paralel?

Voltmetrul construiește în așa fel încâtrezistența lor internă rămâne întotdeauna ridicată. Dacă se conectează în serie cu circuitul, acesta minimizează curentul care curge din cauza tensiunii de măsurare. Astfel, perturbați citirea voltmetrului.

Voltmetrul se conectează întotdeauna în paralel cu circuitul astfel încât aceeași cădere de tensiune să aibă loc peste el. Rezistența ridicată a voltmetrului se combină cu impedanța elementului pe care este conectat. Iar impedanța globală a sistemului este egală cu impedanța pe care o are elementul. Astfel, în circuit nu apare nici o obstrucție din cauza voltmetrului, iar contorul oferă citirea corectă.


catalinfr205: alfabet V?
Alte întrebări interesante