Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

un referat la biologie de o pagina despre animale protejate prin lege

dau coroane​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madaadri
0
Pentru ca anumite specii să nu dispară, așa cum s-a întâmplat cu zimbrul, bourul, vulturul zăgan sau marmota, anumite specii din țara noastră sunt ocrotite de lege. Este vorba atât despre mamifere, cât și despre pești, păsări sau chiar broaște țestoase.

Morunul este unul dintre cei mai rari pești din apele noastre și cel mai mare peşte de apă dulce din lume. De vină pentru faptul că peștele este pe cale de dispariție este braconajul excesiv. Morunii din România reprezintă ultima populație sălbatică din Marea Neagră. Deși trăiește în Marea Neagră, morunii migrează în fluviile tributare pentru reproducere. Se spune că cel mai mare pește din România a fost un morun. Un exemplar uriaș ar fi fost prins în anul 1890, pe brațul Sfântul Gheorghe. „Monstrul” cântărea 882 de kg. Aproximativ 600 de kilograme erau carne, în condițiile în care doar capul morunului avea 143 de kilograme.

Râsul este cea mai mare felină europeană și în jur de 1000 de exemplare trăiesc și la noi în țară. Cu toate că animalul este declarat monument al naturii, în România este vânat an de an (cu derogări de la lege) pentru că ar produce pagube comunităților locale.

Bibliografie:
www.shtiu.ro
Anexe:
Alte întrebări interesante