Limba română, întrebare adresată de slavin, 9 ani în urmă

un refetat despre dictionarele limbii romine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pralea1
0
Explorarea limbii române prin această operă fundamentală, de înaltă ţinută ştiinţifică, care înfăţişează minuţios şi exhaustiv originile, influenţele şi bogăţia lexicului românesc, devine o invitaţie deschisă pentru fiecare dintre noi de a cunoaşte şi de a preţui cum se cuvine această moştenire unică.Dicţionarului - Tezaur al Limbii Române. In orice tara din lume exista dictionare. Fara ele cultura tarii respective ar avea de suferit. Aceste dictionare sunt de mai multe tipuri, fiecare cu rolul lui bine stabilit.
     In primul rand, consider ca indispensabil pentru orice tara este dictionarul explicativ al limbii tarii respective. In Romania exista DEX-ul si DOOM-ul, doua dictionare in care se explica toate cuvintele limbii romane.
     Printe alte tipuri de dictionare amintim: dictionarele de sinonime, de antonime, de omonime etc.
     Exista si dictionare ce se adreseaza doar anumitor profesii: Dictionar Medical, Dictionar Farmaceutic, Dictionarul Inginerilor, Dictionar de Geologie, Dictionar de Istorie/arheologie, Dictionar de biologie, Dictionar de personalitati istorice etc. Practic, gasim dictionare pentru orice meserie si pentru orice domeniu. Apoi, sa nu uitam dictionarele bilingve care ne ajuta sa intelegem mai bine limba altui popor.
      In concluzie, fara dictionare lumea ar mult prea saraca

Alte întrebări interesante