Engleza, întrebare adresată de denysa200885, 8 ani în urmă

un review la o carte sau un film de 10-20 rânduri​ va rog ajutați-ma!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anastasescuana6370
1

Răspuns:

ummm nu stiu sigur daca e corect...,dar sper sa te ajute (este ca un rezumat de la ,,Alice in tara minunilor"

Explicație:

Alisa stătea în grădină împreună cu sora sa, care citea o carte. Un Iepure Alb trece alergând pe lângă ea și uitându-se grăbit la ceas.

Alisa urmărește Iepurele și alunecă într-o vizuină ce părea o fântână foarte adâncă.

Fetița a intrat într-o lume ciudată locuită de ființe neobișnuite. Alisa bea dintr-o  sticluță pe care o găsește pe măsuță și se micșorează până la zece degete, dar fiind prea scundă nu mai poate lua cheița de aur de pe măsuță. Mănâncă prăjitura cu stafide și se mărește.

În peripețiile ei se întâlnește cu Iepurele Alb, cu un Soarece, cu Pasărea Dodo, cu Ducesa, cu Domnul Omidă și cu Falsa Broască Țestoasă. Domnul Omidă îi dă Alisei două bucăți de ciupercă: una o făcea să crească și cealaltă să se micșoreze.

Pisica Cheshire tot apare și dispare cu rânjetul ei neobișnuit. Alisa participă la ceaiul nebunilor alături de Iepurele de martie, Bursucel și Pălărier. Fetița ajunge la o partidă de crochet la Regia de Cupă. Această Regină este o femeie furioasă, care urlă și poruncește mereu decapitarea oaspetilor. Crochet este un joc sportiv în aer liber în care mai multe persoane lovesc pe rând cu un ciocan niște bile. La Regina de cupă jocul de crochet se joacă, în mod ciudat, folosind niște păsări flamingo și arici. Flamingo este o pasăre de apă, migratoare, mare.

Peripețiile Alisei se sfârșesc atunci când se trezește din somn și își dă seama că totul a fost doar un vis.


denysa200885: multumesc :))
anastasescuana6370: cu mare placere
Alte întrebări interesante