Limba română, întrebare adresată de valy4697p43nq9, 8 ani în urmă

Un rezumat a unei legende din legendele Olimpului in afara de Marul discordiei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sefi40
60

Zeita Gheea

În aceasta povestire, autorul ne vorbește despre dragostea dintre zeița Gheea (Zeita Pământului) și zeul Uranus (Zeul Cerului).

Cei doi se iubeau asa mult încât Uranus ii făcea (soției sale) cele mai frumoase daruri și o dezmierda. Gheea, la rândul ei i-a dăruit (făcut) 6 feciori și 6 fete, pe care i-a numit titani.

Uranus având darul de a citi în viitor a prevestit ca unul dintre titani ii va lua locul, prin urmare i-a închis pe toți în întunecați Tartar. Uranus procedează la fel și cu următorii copii cărora le da naștere Gheea.

În ciuda rugamintiilor Gheei da a-i elibera coprii Uranus rămâne neînduplecat,atunci Gheea decide sa creeze o arma cu care să-l înlăture pe Uranus. Constientizand ca nu poate să-l învingă singura, Gheea apelează (cere ajutor) la titani.

Însă doar Cronos (Zeul Timpului) este dispus sa o ajute. Cronos își lovește tatăl în pântece, atragandu-si un blestem nemilosal acestuia (Uranus îl blestema pe Cronos cu același soarta).

În încheiere Cronos se căsătorește cu Reea (cea mai frumoasa titanida) și face o nunta minunata. Între timp zeița Nix (Zeita Nopții) pregătește o răzbunare crunta, la rugămintea prietenului ei Uranus.

Alte întrebări interesante