Limba română, întrebare adresată de AlaCuIntrebari, 8 ani în urmă

Un rezumat cat de lung posibil (sa imi ia cam 4 pagini de caiet mic) la Minunata calatorie a lui Nils Hogersson prin Suedia URGENT VA ROG!

Si apropo , sa nu fie copiat de pe net :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lukegaldau
33
Această carte povestește aventurile lui Nils Holgersson, un băiat leneș și crud, care într-o zi a decis să se încurce cu creatura greșită: un mic elf.Odată ce era un băiat. El a fost, să spunem, ceva de paisprezece ani; lungi și joase și cu capul de cap. Nu era bun pentru mult, băiatul ăla. Principala sa plăcere a fost să mănânce și să doarmă; și după aceea, îi plăcea cel mai bine să facă rău.Când Nils prinde un elf înăuntrul unei capcane de fluture, elful se răzbună prin turnarea unei vrăji care transformă Nils în aceeași dimensiune ca și el însuși. După aceea, băiatul este dus de una dintre gâștele lui, care a decis să se alăture migrației sezoniere a gâștei sălbatice.
Destul de curând, Nils își dă seama că, fiind mărimea pe care o are acum, nu-și mai permite să fie crudă pentru animale. Noua sa bunătate este la început o strategie de supraviețuire, dar devine repede o convingere, iar Nils este profund schimbat.
Trebuie să spun însă că această poveste nu este cu adevărat despre Nils Holgersson. Ceea ce este cu adevărat este Suedia. Este un cântec de dragoste pentru Suedia. Selma Lagerlöf și-a iubit pământul, iar dragostea pulsată în spatele fiecărui cuvânt; se scurge din fiecare propoziție. Pe măsură ce gâștele poartă Nils în migrația lor anuală spre Laponia, zboară peste câteva provincii din Suedia, iar pământul este descris în detaliu. Dar, deși foarte descriptivă, această carte nu este deloc plictisită sau încetinită. Descrierile sunt vibrante și vii și, așa cum am spus, sunt îmbogățite de dragostea țării care se ascunde în spatele fiecărui cuvânt.


Există multe povești despre animale în această carte - altele decât gâștele, Nils întâlnește rațe sălbatice, o vulpe periculoasă, ciori, șoareci și chiar un vultur. El descoperă că, acum, el are dimensiunea elfului, el poate înțelege limba animalelor și poate să vorbească cu ei. Părțile cărții care se concentrează asupra animalelor sunt adesea foarte ecologice în centrul lor, dar niciodată, niciodată într-un mod de predică, și nu din perspectiva "noastră față de ele". Ceea ce pare să susțină Selma Lagerlöf, iar acest lucru în 1907, este o exploatare echilibrată și armonioasă a resurselor naturale.
Dar cartea nu se concentrează doar pe animale. Fiind mic, Nils poate asculta pe oameni vorbind fara a fi vazut si deseori asculta pe oameni spunand povesti despre provinciile in care locuiesc. Selma Lagerlöf imbraca frumos folclutele inedite inedite din diferite provincii ale Suediei in poveste.



Există, de asemenea, povesti frumoase și foarte umane despre personajele secundare, care sunt adesea locuitori ai zonelor rurale. Este povestea bătrânei care a murit singură pe o fermă semi-abandonată, este povestea tristă a lui Osa, a fetei de gâscă și a fratelui ei Mats, este povestea vechiului muzician de la Stockholm și rege.
Această poveste portretizează începutul secolului al XX-lea Suedia și locuitorii săi minunat. Mă simt de parcă am învățat multe despre o țară în care nu știam prea mult și, în acest sens, aceasta a fost o alegere perfectă pentru provocarea Reading Across Boarders.
Dacă este regretabil faptul că Selma Lagerlöf, în ciuda faptului că a câștigat premiul Noble, pare a fi mai mult sau mai puțin uitat. Cu siguranță intenționez să citesc mai mult din munca ei în viitor.

AlaCuIntrebari: Nu asta cautam , dar mersi oricum..
Alte întrebări interesante