Un rezumat cu lecția Dansuri Populare cu exemple...Va dau coroniță.
Răspunsuri la întrebare
Traim intr-o societate in care obiceiurile se imprumuta cu usurinta, in care brandurile globale dicteaza tendintele, uniformizand preferintele de consum, iar tehnologia apropie persoane si comunitati cu o usurinta de neimaginat in urma cu 100 de ani. Cu toate acestea, cu totii simtim dorinta de a ne mandri cu reusitele compatriotilor nostri si de a fi recunoscuti prin unicitatea noastra ca popor.
Legatura cu pamantul nostru natal, cu identitatea noastra ca popor o mentinem doar pastrand vii traditiile populare, portul specific fiecarei zone, cantecul si dansul popular, ale caror origini se pierd in negura timpului si pe care suntem datori sa le lasam mostenire copiilor nostri.
Dansul popular romanesc, manifestare a spiritului si identitatii nationale
Dansul popular romanesc, atat de variat ca stil, tempo si ritm, este o manifestare plina de forta si vitalitate ce exprima specificul, obiceiurile si traditiile fiecarei regiuni in parte, reflectand trairile, sufletul si istoria noastra ca popor. Bogatia miscarilor din dansul popular izvoreste din miile de jocuri existente in stilul propriu fiecarei regiuni, fiecare joc aducand cu sine veselia, temperamentul si energia ce ne caracterizeaza. Jocurile populare romanesti ne ofera un bagaj artistic bogat si variat, care cuprinde atat dansuri simple si line, dar si dansuri vii, energice si indraznete, avand ca punct comun un pronuntat caracter social.
Dansul popular romanesc este o comoara cultivata din generatie in generatie, pe care avem datoria sa o ocrotim si sa o lasam mostenire copiilor nostri, ca marturie a istoriei si a identitatii noastre nationale. Si chiar daca multi dintre noi nu avem oportunitatea de a deprinde dansul popular in mod natural, exista posibilitatea sa frecventam cursuri de dans popular pentru a pastra vie legatura cu traditiile si identitatea noastra nationala.