Biologie, întrebare adresată de manb7851, 8 ani în urmă

Un rezumat despre anorexia nervoasa va rog frumos!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jitariandrei40
2

Anorexia nervoasă este o tulburare psihică severă din categoria tulburărilor alimentare, caracterizată prin menţinerea unei greutăţi corporale mici, inadecvate şi printr-o deformare a imaginii propriului corp cu teama persistentă de îngrăşare.Numeroase cercetări asupra factorilor psihologici sugerează că anumite tendinţe în gândire şi percepţie pot contribui la menţinerea sau la riscul de apariţie a anorexiei.


Tulburare a imaginii corporale despre sine - pacienţii anorectici au tendinţa de a supraestima dimensiunile sau grăsimea corpului lor. Aflându-se într-o permanentă luptă de a atinge aşteptări iraţionale legate de propria greutate şi imagine, imposibil de atins fizic, stima de sine scade progresiv.


Trăsături de personalitate predispozante - un nivel înalt de obsesionalitate, stima de sine scăzută, capacitate mare de restricţie ( rezistenţă la tentaţii) şi nivele clinice de perfecţionism.


Co-morbidităţi psihopatologice - cele mai frecvente fiind depresia clinică, tulburările de spectru anxios, tulburarea obsesiv-compulsivă, tulburarea de personalitate tip borderline; uneori poate coexista şi abuzul de substanţe.


Sper ca te-am ajutat!


Citește mai multe pe Brainly.ro - https://brainly.ro/tema/5605352#readmore

Alte întrebări interesante