Religie, întrebare adresată de alinsturzu840, 8 ani în urmă

Un rezumat despre pilda samarinianului milostiv. URGENT!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
17

La Iisus vine un invatator de lege care-l ispiteste intrebandu-L ce trebuie sa faca ca sa mosteneasca Imparatia Cerurilor. Dar Iisus l-a intrebat "ce e scris in lege?". Iar invatatorul i-a spus „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău, ca pe tine însuţi". Atunci Iisus ii spune sa faca si el la fel! Dar el vrand sa se indreptateasca  il intreaba cine este aproapele lui. Iisus ii spune pilda cu samarineanul milostiv.

Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat lăsându-l aproape mort. Trecand pe acea cale l-a vazut un preot,apoi un levit care au trecut pe langa dansul.Dar un samarinean s-a oprit in fata lui si i-a legat ranile turnand pe ele vin si untdelemn. Iar apoi il pune pe asinul sau sa-l duca l-a o casa de oaspeti;acolo samarineanul le da doi dinari oaspetilor si ii roaga sa aiba grija de el,iar ce vor mai cheltui ei cu dansul cand se va intoarce le va plati.

Apoi Iisus il intreaba pe invatator "care dintre aceştia trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari? ",iar el i-a raspuns ca cel ce a facut mila cu el. Iisus i-a spus ca a raspuns drep si-l indeamna sa faca si el la fel.


alinsturzu840: Ms
Utilizator anonim: cu placere!
Alte întrebări interesante