Limba română, întrebare adresată de creveteindungi, 8 ani în urmă

un rezumat la cartea SI TU AI CREIER de DR. BEN CARSON
URGENT!!! DAU COROANA SI 30 DE PUNCTE CINE MA POATE AJUTA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de florentinahera2020
11

Răspuns:

In această carte este vorba despre viața lui Ben Carson și cum și-a folosit creierul. Voi mai face rezumat și la„ Mâini Înzestrate” și la „Gândește Cutezător”.

Înainte de a divorța mama și tatăl lui el era un băiat cu adevărat fericit. Când ajungea tatăl lui acasă el sărea în brațele lui și se jucau. Deci își făcea timp și pentru copii. Dar într-o zi, mama le-a spus că tatăl lor nu va mai locui cu ei. Ben a început să plângă dar nu a reușit să o convingă să se împace cu tata. Motivul pentru care au divorțat, era că tata mai avea o familie de care nu divorțase și că el se ocupa și cu o afacere ilegală de whisky și droguri.

De atunci Ben a trăit o altă viață. Din cauză că nu mai aveau bani mama lor a decis să se mute la Boston, la o mătușă  care i-a primit fără să le ia bani. Casa lor din Detroit au pus-o la închiriat pentru a avea o minimă sursă de bani. Ben și Curtis învățau bine la școala din Detroit însă școala din Boston era de un nivel mai scăzut. Când s-au întors înapoi ei erau acum cu mult în urmă și notele lor au început să scadă. Mama lor când a observat asta s-a rugat la Dumnezeu să o ajute și să găsească o soluție să își ajute copiii să reușească în viață. Astfel le-a impus acest program: fiecare din ei să citească câte două cărți pe săptămână și să le facă rezumat și nu mai aveau voie la televizor decât la două emisiuni pe săptămână. La început li s-a părut o povară. Dar cu timpul a început să le placă să citească iar notele lor au început să crească.

El își aduce aminte o întâmplare pe care nu o poate uita niciodată: Odată profesorul a intrat în clasă cu o piatră neagră lucioasă și a întrebat: „Știe cineva cum se numește roca aceasta?” nimeni nu a ridicat mâna. Ben se lupta între a ridica sau nu mâna iar până la urmă a ridicat și a spus: „Acesta este obisianul.” „Corect!” a spus profesorul iar apoi a zis: „Poți să ne spui și cum s-a format?” „Obisianul se formează prin răcirea rapidă a lavei în contact cu apa.” a spus Ben „Corect din nou!” a spus profesorul iar de atunci el și-a recăpătat încrederea în el și citind tot mai mult în continuare cu timpul a devenit cel mai bun elev din clasă.

După ce a terminat școala el s-a decis să meargă la liceu dar nu se putea hotărî la care. Până la urmă  au mai rămas doar două pe lista lui: Havard și Yale. Dintr-un concurs s-a decis să meargă la Yale și a fost acceptat. Acolo el a învățat bine dar s-a confruntat cu o altă problemă: integrarea. Aici nu erai popular după note erai popular după haine și modă. După multe încercări de a se integra mama lui i-a cumpărat haine la modă iar notele lui au început să scadă. În final a reușit să treacă peste această problemă și a terminat liceul.

De la liceu a ajuns la facultate de medicină pe care a terminat-o fără probleme. A hotărât să practice neurochirurgia  și a început anii de practică. Ben a făcut multe operații în viața lui dar cea mai cunoscută a fost separarea gemenilor siamezi Binder. După 6 luni de pregătire pentru această operație, Dr. Ben Carson  a început operația care a durat 22 de ore. La această operație au participat peste 70 de persoane ca personal auxiliar în operație. Gemenii erau pentru prima dată în viață separați. Dr. Ben Carson a făcut în viața sa peste 15.000 de operații.

După ce a ieșit la pensie a candidat la preșidenția Americii dar ulterior s-a retras din cursă.

Alte întrebări interesante