Limba română, întrebare adresată de KatyLazăr, 9 ani în urmă

Un rezumat la orice carte de clasa a 6-a, vă rog !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ema0g0
29
D-l Goe

D-l Goe e un copil rasfatat, care merge impreuna cu mama, matusa si bunica sa la Bucuresti, cu trenul. Pe parcursul traseului, Goe face multe nazbatii: isi scoae capul pe geam si ii zboara palaria cu biletele, se loveste la nas, trage semnalul de alarma si trenul se opreste. Pentru a iesii din incurcatura, Mam-mare il ia pe Goe in brate de parca ar fi dormit tot drumul, si nu ar fi putut sa traga el alarma.
Ajung la Bucuresti, iar Goe ramane nepedepsit dupa tot circul din tren.

Bubico
Autorul se prezinta de parca ar merge cu trenul, si nimereste intr-un compartiment cu o doamna care fuma, lucru bun caci nu voia sa deranjeze el pe cineva cu fumatul. Se apropie de doamna, cautandu-si un loc liber, dar dintr-un cosulet de langa doamna sare un catel infofolit, si latra la el. Autorul se sperie, dar doamna il linisteste. In timpul drumului Bubico mai da dovada de rautate. Doamna ii povesteste ca ea l-a salvat pe Bubico al ei de un caine al ofiterului Papadopolini, si ca ar fi murit daca nu era un vecin sa i-l aduca. A rabdat mult atunci pana sa se faca bine. 
Autorul vede ca ii place zaharelul cainelui, si ii da o mentosana ca sa se imprieteneasca. Mai tarziu il ia in brate, si il duce la geam sa il racoreasca, si se intoarce fara el, caci cazuse pe geam.
Povestea se incheie prin doamna care lesina, si cere autorul ajutor.

Ambele lecturi apartin cartii Momente si Schite, deci le-am luat impreuna.

KatyLazăr: Mulțumesc !!! :)
Ema0g0: Cu placere!!! :)
Alte întrebări interesante