Limba română, întrebare adresată de antonio746, 7 ani în urmă

Un rezumat la "povestea ellei" mai lung va rog frumos!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BrainlyUser1938
3

Explicație:

In aceasta carte este vorba despre victima zanei Luncinda, si anume Ella, care avea „darul” supunerii. Oricat de neplacuta sau de chinuitoare ar fi fost o vorba nealaturata de un „te rog” trebuia sa se supuna. Aceasta avea ca nasa o zana de care nu stia nimic pana cand mama sa moare si afla adevarul: cum ca nasa sa era chiar bucatareasca care facea preparate deosebite.

La inmormantarea mamei sale, Ella se imprieteneste cu printul Char care ii este alaturi in fiecare clipa, facand-o sa rada si sa se simta bine . Ella, fiind mai nendemanatica -din cauza picaturii de sange de zana din corpul ei- este ajutata de printul Char cat de cat,pana cand tatal sau o trimite la scoala Peison alaturi de cele mai enervante fete, Hattie si Olive, copilele lui Madam Olga,noua ispita a tatalui Ellei.

Hattie, aflandu-i secretul, o chinuie pe biata Ella cu tot felul de cerinte neplacute chiar de fata cu alte persoane. Intr-o noapte, Ella a fugit de la Peison furandu-i peruca lui Hattie iar in urma acestei intamplare ea trece prin multe aventuri cu zmei, capcauni, elfi si uriasi pentru a ajunge la zana Luncida.

Spre final, cand tatal Ellei pleaca in alta tara pentru a face comert, fetele si Madame Olga se poarta cu ea josnic, facand-o sluga lor si afland toate cele 3 secretul mult pastrat. Cand printul Char afla acest lucru vine la ea acasa obligand-o sa se marite cu el. Aceasta nu accepta si se opune in ciuda iubirii ce-o purta pentru print si reuseste in acest mod sa scape de blestemul ce o chinuia.

Dupa ce toate problemele ei s-au risipit, Ella accepta sa se casatoreasca cu printul Char.

Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante