Limba română, întrebare adresată de andreiroa673, 7 ani în urmă

un rezumat pentru cartea Matilda și filmul Matilda (de pe Netflix)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jshskhskslsj
7
Este vorba despre o fetița pe nume Matilda care de mică era foarte deșteapta. Avea un tata care vindea mașini pe contrabanda, o mama nu prea inteligenta și un frate la fel.
Într-o zi, când părinții și fratele ei sunt plecați aceasta se duce la biblioteca deoarece avea o mare pasiune pentru citit, ajunsă acolo, doamna bibliotecara s-a oferit sa o ajute dar Matilda se descurca. Bibliotecara văzând ca, fetița chiar citește și nu se uita doar la poze a rămas surprinsă, astfel Matilda se ducea la biblioteca mereu când părinții ei plecau de acasă.
Într-o zi fetița are o discuție cu mama și tatăl ei, spunându-le acestora ca ea vrea sa se ducă la școala.Părinții ei inițial nu au fost de acord dar pana la urma au înscris-o pe Matilda la o școala.
Acolo Matilda și-a făcut o prietena, pe nume Lavender. Ajunsă intr-o clasa,Matilda se face remarcata deoarece a răspund la toate întrebările la ora de matematica pe care i le punea domnișoara Honney, învățătoarea ei.
Povestindu-i asta domnișoarei Trunchbull, directoarea școlii de care te temeau toți nu are nici o reacție și nu o interesează.
Matilda începe sa își dea seama cât de rea este domnișoara Trunchbull după ce vede ca o fetița a venit cu cozi împletite la școala, iar directoarea,nervoasa o apuca pe fetita de cozi și o învârte pana își ia avânt și părăsește școala, alta întâmplate este atunci când directoarea observa ca cineva i-a mâncat din tortul ei cu ciocolata, vede ca făptașul este un băiețel și îl forțează sa mănânce un tort foarte mare de ciocolata.
La un moment dar părinții Matilda sunt chemați la școala de domnișoara Trunchbull deoarece directoarei nu ii prea place de Matilda. Părinții supărați, când Matilda ajunge acasă o cearta.Domnișoara Honney interesată de mintea Matildăi se odată sa o gazduiasaca pe fetita și sa stea puțin de vorba. Casa domnișoarei Honney era foarte mică ca abia puteai face un pas, iar la un moment dat,din vorba in vorba, Matilda afla ca părinții domnișoarei Honney au decedat și ca matusa acesteia este domnisaoara Trunchbull,iar ca vila pe care o deține directoarea este defapt a domnișoarei Honney.
După ce tatăl Matildăi este prins de poliție pentru faptele pe care le-a făcut acesta împreuna cu familia lui sa se mute in Spania.Matilda refuza și domnișoara Honney decide sa o adopte pe fetita.
Matilda împreuna cu domnișoara Honney găsesc niște acte pe care scrie ca nu domnișoara Trunchbull este proprietara vilei, o dau afara, iar cele doua fete trăiesc fericita, urmând ca povestea sa aibă un final fericit

jshskhskslsj: Scuze pentru Greșelile pe care le-am făcut dar am scris foarte repede, mă poți întreba ce nu înțelegi dacă vrei
andreiroa673: ok mulțumesc
cartabboosulica: Fain!
andreeaaaa94: filmul este la fel ca si cartea? are aceleasi intamplari?
Alte întrebări interesante