Studii sociale, întrebare adresată de alexandradaniela48, 8 ani în urmă

un rezumat să vorbim despre bani ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dexter9930
0

Răspuns:

Cred ca e mai mult de o pagina dar asta e

În urma unei discuţii la radio de zilele trecute am început să mă gândesc foarte mult la ce înseamnă mai exact această noţiune de „bani” pentru foarte mulţi din ţara asta. Am văzut multe mesaje care nu erau foarte încurajatoare de la mulţi români şi îmi pare rău să aud aceste lucruri.

Aş vrea să vorbim puţin despre cele 3 subiecte menţionate chiar şi în titlu şi să vedem dacă banii sunt aşa de răi.

Banii au un rol extrem de important în vieţile noastre, chiar dacă mulţi nu vor să creadă acest aspect. Suntem fericiţi atunci când câştigăm bani, dar suntem şi foarte trişti atuni când îi pierdem. În momentul în care ne întreabă cineva dacă banii sunt importanţi, mulţi spun că nu.

Înainte să zici Nu sau Da, este important să înţelegem mai bine care este rolul lor în vieţile noastre şi cât de importanţi sunt.

Ne dorim mai mulţi bani, avem acest obiect, dar niciodată nu ne-am pus întrebarea de ce sunt aceşti bani importanţi pentru noi.

Una dintre cele mai greşite mentalităţi, în legătură cu importanţa banilor, o întâlnim destul de des în vieţile noastre. Sunt oameni care spun mereu că „Banii nu sunt importanţi” sau „banii sunt totul pentru noi” şi aşa mai departe.

Eu înţeleg să zici că banii nu sunt importanţi, dar sunt mulţi oameni din jurul nostru pentru care contează dacă noi avem sau nu avem banii: pentru un credit daca doreşti să-l iei, pentru partea de pensionare, pentru sănătate, pentru familie şi aşa mai departe.

Trebuie să înţelegem că în societatea în care trăim, banii sunt foarte importanţi pentru o viaţă liniştită.

Sunt de părere că mai importantă este sănătatea sau familia, însă pentru ambele este nevoie de bani. Familia, educaţia şi sănătatea trebuie să fie pe primul lor în priorităţile tale, dar banii sunt cei care te ajută să le întreţii.

In primul rand doar mentionarea, sau sugerarea ideii de lipsa a banilor este o eroare fundamentala, o enormitate de amploare industriala.

Realitatea sta in felul urmator:

Banii reprezinta o resursa fara limita. Infinita. Nu exista o cifra pe care nu o poti depasi, indiferent de la ce nivel incepi.

Timpul (viata personala) reprezinta de departe cea mai limitata resursa pe care o avem.

Domnule CarutaCuBani, corect! Dar tocmai de aceea are sens ce zic coach-ii: sa ne focusam pe viata, nu pe bani.

Partial corect, dar fundamental gresit. Hai sa ne uitam la cateva elemente care ne fac pe noi oamenii fericiti. Pe foarte repede inainte trebuie sa avem urmatoarele ca sa fim impliniti:

Un acoperis deasupra capului

Ce pune pe masa (adica in burta)

Sanatate

Siguranta

O viata sociala, un sens al apartentei: familie / copii / prieteni etc

Un scop mai presus de supravietuire: sentimentul ca suntem utili societatii, sau ca ii ajutam pe altii

etc

Realitatea, simpla de altfel, sta in felul urmator: ai nevoie de bani ca sa iti poti satisface toate aceste nevoi fie ele din cele primare, sau mai elevate.

Dar asta nu-i tot. Conectand toate informatiile pe care ti le-am dat pana acum, ai inceput sa observi ironia aventurierule ?

Domnule CarutaCuBani, recunosc ca nu prea…

Alte întrebări interesante