Limba română, întrebare adresată de PAULGABRIEL1, 9 ani în urmă

un scurt text despre delta dunării cu titlul Oameni și locuitori

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalinaneferu
8
Dunarea, al doilea fluviu ca marime din Europa, dupa Volga, izvoraste de sub varful Kandel (1241 m), din Muntii Padurea Neagra, Germania. In localitatea Donaueschingen, cele doua paraiase Brigach si Breg isi amesteca apele in parcul castelului Fürstenberg, pornind catre est, intr-o lunga si aventuroasa calatorie, de aproximativ 2860 km catre Marea Neagra.
La punctul de izvor al fluviului, se afla un complex statuar, reprezentand doua femei, o mama, simbolizand Europa, ce ii arata fiicei sale , Dunarea calea pe care trebuie s-o urmeze .

Dunarea, traverseaza si in acelasi timp uneste, 4 capitale - Viena, Bratislava, Budapesta, Belgrad si 10 state europene: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Iugoslavia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina.

De la izvoarele sale, din Muntii Padurea Neagra si pana la varsare, strabate variate forme de relief care imprima cursului Dunarii cand un aspect de fluviu navalnic de munte, cand un aspect de fluviu de ses, cu ape linistite. De-a lungul a mai bine de doua milioane de ani implineste cursul, infruntand mai multe culmi muntoase ale sistemului alpino -carpatic, daltuind peisaje de o rara frumusete, impodobite de om cu numeroase castele medievale sau cu asezari pierdute in vegetatie.                                      Sper ca te-am ajutat!

PAULGABRIEL1: mersi
madalinaneferu: Cu placere imi dai coronita daca nu te superi/
PAULGABRIEL1: da
PAULGABRIEL1: ti-o dau
madalinaneferu: bn mersi multy
madalinaneferu: scuze venea multumesc
madalinaneferu: dar imi mai dai coronita aia o data daca nu te superi
PAULGABRIEL1: da dar trebuie sa mai raspunda cineva sau nu stiu alt cumva pt ca nu prea ma pricep
Alte întrebări interesante