Biologie, întrebare adresată de tabacarumihaela6, 8 ani în urmă

un tex despre un vultur de 40 50 randuri va rog repede ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexiacutuhan1
1

Explicație:

Vulturul este numele comun dat mai multor păsări răpitoare diurne, mari, din familia accipitridae, ordinul falconiformes, cu ciocul lung, ascuțit și coroiat, cu aripi lungi și cu picioare puternice, cu gheare tari, care se hrănesc cu pradă vie și, uneori, cu stârvuri. 

În antichitatea „clasică”, vulturul simboliza pe Zeus, puterea și victoria la greci

După leu, vulturul urmează ca frecvență în folosirea sa ca stemă în heraldică. În religia creștină, vulturul simboliza pe evanghelistul Ioan.

  • Acvila de munte, numită și pajură, aceră sau aciră este una dintre păsările de pradă cele mai cunoscute și mai răspândite pe pământ. La fel ca și alte specii de acvilă, aparține genului Aquila și familiei Accipitridae. Aria de răspândire cuprinde mare parte din America de Nord, Eurasia și nordul Africii. Menține populații chiar și în mai multe insule: Marea Britanie, cele din Marea Mediterană, Japonia și Vancouver. Totuși populația în Europa Centrală s-a redus datorită activității umane și în unele locuri specia a dispărut deși înainte era prezentă.
  • Acvila de câmp  este o pasăre răpitoare de zi, din ordinul Falconiformes, răspândită în Europa de est și în arii vaste din Asia. De mărime între un șoim mare și un vultur, i se mai spune și zgripțor sau zgripsor, în arealul limbii române. Există mici populații izolate în Alpii Austrieci și Alpii Italieni, precum și în Cipru.

Poți căuta mai multe pe Google.

Alte întrebări interesante