Limba română, întrebare adresată de ingridutingeras, 9 ani în urmă

un tex in care sa folosesti cuvinte din campul lexical al meseriilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
In tara exista multe meseri . Unele bune , altele mai putin bune , dar  meseri din care castigi un ban .  Exista meseri precum : Doctor , farmacist , mecanic , vanzator , avocat , coafeza , politist , pompier , si multe altele . 
Aceste meseri sunt foarte importante din care inveti munte si prinzi multa experienta . 
 Daca nu ar exista meseria de docto  , multi oameni nu ar putea trai , de asemenea si farmacisti ajuta mult deoarece daca nu ar exista astfel de meseri nu ai avea de unde sa iti iei medicamente . 
Meseria de politist ajuta la prinderea hotilor , criminalilor si la multe altele . Pmpieri la stingerea incendiilor , mai bine zis la salvarea lumi . Si asa mai departe . 
Meseria e cea mai importanta . Daca nu ai o scoala , nu ai nici o meserie , si o sa ramai un nimic . 
 Sper ca te-am ajutat :)

Răspuns de rahelahincu7
0
În familia mea fiecare membru are cate o ocupatie. Sa incepem cu cel mai tanar : eu ,sunt ocupat cu scoala ,mama mea lucreaza ca.....,tatal meu lucreaza ca.... iar unchiul meu are cea mai frumoasa meserie este navigator, el cqlatoreste in multe tari ca sa transporte alimente ,matusa mea este bucatar , bunica mea avocata ,verisoara mea este babysister iar verisorul meu este student la facultate in ultimul an , el vrea sa devina psiholog deoarece de cand era mic visa la aceasta meserie . Fiecare membru din familia mea are meseria pe care si-o dorea de cand era copil, iar eu inca nu ma pot decide intre ...... si .........
Alte întrebări interesante