Limba română, întrebare adresată de Reznov, 9 ani în urmă

Un text argumentativ de 15-30 randuri despre importanța religiei!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de enashraluk
28
In cadrul orelor de religie, pe langa insusirea principalelor invataturi de credinta, reguli, traditii si evenimente religioase ale Bisericii Ortodoxe, elevii dobandesc si deprinderi, obisnuinte spirituale, care ii inalta, ii fac mai buni, mai respectuosi si mai responsabili. 
In primul rand, cel mai bun mijloc de a cunoaste creatia lui Dumnezeu, lumea in care traim, este scoala, predarea religiei in scoala fiind considerata o adevarata punte spre implinirea menirii de om, pe calea manturirii. Ora de religie conduce pe om la scopul suprem al existentei: trairea comiunii cu Dumnezeu. Prin educatia moral-religioasa, viata omului se invalta si se edifica pe temelia adevarata, care este Domnul Iisus Hristos: "A educa inseamna a purta de grija de copii si tineri in ceea ce priveste curatenia sufleteasca si buna cuviinta, a-l creste pe copil moral, om drept, a-l creste in evlavie, a-i modela inteligenta". Educatia este asemenea unei arte; arta mai mare decat educatia nu exista, pentru ca toate artele aduc folos pentru lumea de aici, arta educatiei se savarseste in vederea accederii la lumea viitoare. (Sf. Ioan Gura de Aur)
In al doilea rand, varsta copilariei reprezinta terenul cel mai bun pentru a semana Cuvantul lui Dumnezeu, deoarece este un teren pur. Este varsta la care orice rugaciune mica este traita, prinde viata pe buzele curate ale micutilor crestini. 
In concluzie, spiritualizarea relatiilor profesor-elev este conturata de iubirea divina si pacea spirituala, de caracterul formativ, informativ si puternic modelator al moralei crestine. 

Reznov: Îți mulțumesc pentru ajutor! :)
Alte întrebări interesante