Limba română, întrebare adresată de irinaiftimia, 9 ani în urmă

Un text argumentativ de 15-30 randuri despre rolul lecturii in formarea tinerilor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de myssy
1099
Consider ca,lectura are un rol important in formarea si educarea tinerilor deoarece largeste orizontul de cunoastere,ajutand la dezvoltarea acestora din mai multe puncte de vedere.
In primul rand,lectura ajuta la largirea orizontului de cunoastere,in toata domeniile existente.Prin lectura,tinerii descopera lucruri noi,isi dezvolta exprimarea,insusindu-si cuvinte noi.Spre exemplu,in urma lecturarii unei carti despre istoria romanilor,adolescentii pot descopera informatii noi,pot fi influentati in alegerea unei cariere,dezvoltandu-le sentimentele de respect si iubire fata de tara.
In al doilea rand,lecturand mai multe carti ne dam seama de modul de comunicare si de expresiile pe care le putem folosi atunci cand dorim sa comunicam o anumita informatie.Odata cu descoperirea normelor de scriere si intelegere a textelor citite,putem ajunge sa descoperim mesajul cartilor ajungand astfel la "sufletul"acestora.Lectura este probabil,cea care ne ajuta cel mai mult in viata.Facuta sa lumineze mintea omului si sa-i incalzeasca sufletul,cartea este purtatoarea intelepciunii  si a cunoasterii umane.De exemplu,tinerii care  descopera mesajul transmis de autor,au harul de a intelege lectura si de a-o valorifica peste ani.
 Cartea este o comoara fara de pret,care aduna cele mai frumoase ganduri ale autorilor,ea oglindeste sirul de secole ale omenirii si speranta intr-un viitor mai luminos.
Asadar,lectura reprezinta un portal al cunoasterii,in viata oricarui adolescent iar valorificare ei creste nivelul  intelectual dar si cultural al fiecarui individ.
Alte întrebări interesante