Limba română, întrebare adresată de andreeanicoletamoise, 7 ani în urmă

Un text argumentativ despre importanța lecturii în viața tinerilor.

Vă rog frumos ajutați-mă!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raisa2894
1
Tinerii din ziua de azi nu mai sunt preocupați către lectura: prefera sa își piardă timp din viața lor hoinarind degeaba pe străzi, intrând in anturaje dubioase, creându-si vicii. De aceea, lectura nu are un loc important in viața adolescenților, este uitată si in rarele cazuri când tinerii mai citesc o carte o fac obligați de părinți, rude sau lumea de la școala.
Consider ca ar merita pe deplin ca aceștia sa se reapuce de citit (ceea ce le place, desigur), fiindcă pot afla informații noi pe care sa le folosească chiar si la testele si examenele pe care le vor susține in viitor, pot sa își faca impresii generale despre lumea in care trăiesc. De asemenea, pot învața despre istoria țării noastre, despre viața femeilor acum 1000 de ani, despre războaie si inventii pe care oamenii le utilizau in trecut, neavând atât de multe condiții de viața optima. Ca ultim argument, spun ca aceștia pot uita de grijile pe care le au in lumea reala si se pot adânci intr-o lume fabuloasa, proces care le-ar face bine, pentru ca consider ca mulți dintre adolescenți sunt stresați si depresivi din nenumărate motive banale. Astfel, starea lor de bine s-ar îmbunătăți si ei ar deveni mai încrezători in sine.
De aceea pot afirma ca deși nu este practicată de mulți dintre tinerii din ziua de azi, lectura ar putea aduce odată cu ea numeroase beneficii asupra minții si a stării generale de bine.

costelcodreanu725: iaibu țiu lu lu lu lui
costelcodreanu725: Джей диджей и тот и парень
costelcodreanu725: мозг тупой
costelcodreanu725: Я кашу протрушина
costelcodreanu725: хлеб
costelcodreanu725: порно
costelcodreanu725: тот
Alte întrebări interesante