Limba română, întrebare adresată de dperciun, 9 ani în urmă

un text care sa contina cite doua nume de ape,nume de tari,nume de animale,nume de orase,nume de persoane


Leonard: În ce clasă ești? Ca să știu ce stil să folosesc...
dperciun: a 7
Leonard: Mersi. Înseamnă că îți trebuie aprox. 15 rânduri.
dperciun: cam asa
Leonard: Ok. Era să mă iau după faptul că ai încadrat la clasele primare tema. În cel mult 3/4 de oră e gata compunerea.
dperciun: ok.mersi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
3
Pornirăm dis-de-dimineață din Iași spre Gura Humorului într-o toridă zi de vară. Raluca, nașa mea, proaspăt sosită din Belgia, unde lucrează de câțiva ani ca traducător, nu mai văzuse de mult timp munții din România și-i era tare dor să facă trasee montane, să se bucure de aerul proaspăt și răcoros în compania vechilor ei prieteni.
Drumul cu autocarul nu fost lung, poate și pentru că am avut o conversație interesantă și veselă cu Raluca, dar mai ales cu verișoara ei, Crina, o tânără absolut încântătoare. Aceasta ne-a uimit cu noianul de cunoștințe pe care le-a dobândit pe parcursul călătoriilor ei prin Grecia, Turcia, Ungaria, Germania, Belgia și Franța. Atât de multe ne-a povestit despre oamenii diferiți pe care i-a întâlnit și despre atracțiile turistice din aceste țări, încât aș putea scrie o carte! Din toate, Parisul a captat-o pe deplin, Crina recunoscând că este un oraș superb, care își înveșmântează întotdeauna vizitatorul în acel văl tăcut și misterios al istoriei și culturii franceze, chemându-l să revină pe străduțele pline de farmec și lumină.
După ce autocarul a traversat și peste Siret, imediat înainte de a ajunge în Suceava, zona de câmpie a rămas în urmă, iar crestele montane începură să-și facă apariția în zare. La prânz eram deja cazați la o pensiune de pe coasta tăiată fin de râul Humor. De la balcon se conturau în vale acoperișurile roșii ale caselor înșiruite soldățește, ce compuneau orășelul, iar pe cealaltă parte a pensiunii, pădurile de molizi și brazi maiestuoși se avântau spre munte, ascunzând în desișul lor adânc urși, mistreți, haite de lupi și cerbi singuratici.
Cele câteva zile petrecute la Gura Humorului mi-au adus bucuria plimbărilor prin pădure, satisfacția de a călări un cal imens, alb, pe un traseu de vis, alături de părinți și de prietenii din grup, în cadrul unui proiect special conceput pentru turiști. Dar cel mai mult mi-a plăcut că am resimțit aerul de libertate pe care ți-l dă vacanța, pe meleaguri atât de încântătoare!

Numele de ape, țări, animale, orașe și persoane sunt evidențiate prin text îngroșat (boldit).
Alte întrebări interesante