Limba română, întrebare adresată de s4g361, 8 ani în urmă

un text care sa scriem de ce alegem cartea/de ce nu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisavoicea31
1

Răspuns:

Cartile

Cartile sunt lucruri magice ce ne pot ajuta sa ne dezvoltam vocabularul si sa devenim foarte inteligenti.Fiecarui om ii place un tip de carti si ii este drag sa le citeasca.Cartiile sunt niste comori adevarate!

Explicație:

Sper ca te-am ajutat!

Succes si spor la teme!

Răspuns de varvaramatei
1

      Din punctul meu de vedere, cartea trebuie aleasa de fiecare persoana, deoarece catile iti dezvolta inteligenta, te informeaza si te propulseaza intr-un univers al cunoasterii. A citi reprezinta modalitatea prin care omul incearca sa isi intreaca capacitatile sale cognitive si sa treaca intr-o stare meditativa.

       In primul rand, cartile ne caracterizeaza intr-un mod indirect. Un om "cu carte" este un om mai inteligent fata de alte persoana, un om care se poate adapta la mai multe stiluri de viata, datorita cartilor citite. Spre exemplu, in romanul "Cititorul din Pestera" de Rui Zink, Anibalector, o bestie care nu stia sa citeasca, a reusit sa isi formeze o imagine buna, prin lectura, acesta fiind un exemplu de urmat.

       In al doilea rand, o carte citita te ajuta sa te descurci altfel in viata, deoarece in literatura, sunt descrise momente definitorii pentru viata personajelor, iar rezolvarea la dificultatile pe care acestea le infrunta se aplica cu usurinta in viata reala. Spre exemplu, datorita cartilor citite, am reusti sa fac alegeri mai coerente, care ma vor ajuta in viitor.

       Asadar, cititul iti deschide mai multe porti si te ajuta sa infrunti realitatea. (188 de cuvinte)

Alte întrebări interesante