Limba română, întrebare adresată de brandosu, 9 ani în urmă

un text care sa utilizati aceste informatii  .masuri de  ocrotire a unor plante si animale si in anotimpul friguros

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pisicutamicuta11
2
Nimic nu este mai caracteristic pentru anotimpul rece decat inghetul puternic, care creaza o haina alba, sclipitoare peste toate plantele din gradina. Desi efectele inghetului pot fi frumoase, acesta este o problema majora pentru gradinari pentru ca provoaca daune lastarilor noi si ucide plantele fragile.Efectele frigului
Cand vremea este rece si mai ales atunci cand temperaturile scad sub 0 C, apa din celulele plantelor ingheata si se deterioreaza. Plantele atinse de inghet sunt usor de observat - ramurile tinere se ofilesc, se innegresc si se deformeaza. De multe ori plantele perene devin maronii iar frunzele plantelor sensibile la frig devin translucide. Problemele cauzate de inghet se agraveaza si mai mult dupa rasarit, cand soarele dezgheata rapid plantele, ducand la ruperea peretelui celular.
Si plantele perene (nu numai) care sunt rezistente la inghet pot fi afectate de perioadele lungi de frig puternic, cand pamantul ingheata. Radacinile nu mai pot prelua apa din pamant si planta moare din lipsa de umiditate. Perioadele tarzii cu temperaturi foarte scazute si ingheturi, care pot aparea in lunile de primavara pot afecta productia de fructe pentru ca bobocii florilor ingheata si cad.                                        Iarna pune probleme animalelor nu doar din cauza frigului, ci mai ales din cauza lipsei de hrana. Multe specii sunt dependente de fructe sau seminte, care se gasesc cu greu in aceasta perioada. Iata cateva sugestii pe care le putem urma pentru a le ajuta sa treaca peste iarna cu bine.Toamna se culeg fructele! Insa daca lasam cateva mere in pom si niste struguri in vie, vom aduce un serviciu important animalelor care depind de acestea pentru a trece iarna cu bine. In plus, vom avea intotdeauna vizitatori neasteptati.Cei care au un nuc sau un alun in curte, ar putea sa lase cateva zeci de fructe pe jos, neculese. Pentru ceilalti, exista varianta crearii de mici rezerve de nuci, in locuri ferite de zapada Pentru cei care stau la bloc, vizitele din partea veveritelor sau a bursucilor sunt mai putin probabile, insa puteti lasa diferite seminte sau fructe uscate pentru pasari. O varianta mai simpla pentru restaurantul pasarilor necesita un con de pin (mai mare si complet desfacut), unt si seminte. Ungeti conul cu unt si apoi presarati semintele peste acesta. Puteti lega apoi “restaurantul” cu o sfoara de creanga unui copac.Conurile de brad sunt o sursa de hrana pentru anumite specii, mai ales pe timp de iarna. Puteti lasa cateva conuri in curte pentru a le ajuta.

brandosu: sper sa iau nota buna
pisicutamicuta11: si eu
Alte întrebări interesante