Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

un text coerent cu tema:cum sa vorbesti corect romineste


Utilizator anonim: textul sa fie de o pagina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ste
4
Pentru vorbitorii nativi de limba romana , adica pentru cei pentru care limba romana este limba materna , cunoasterea limbii si folosirea ei corecta atat conversational cat si grafic trebuie sa reprezinte o prioritate.
Nu ne putem "permite"sa vorbim agramat, sa vorbim , prima regula trebuie sa fie cunoasterea problemelor de acord intre subiect si predicat.
De asemenea , trebuie sa cunoastem sensul cuvintelor, adica atat sensul propriu cat si cel figurat , iar daca, din diferite motive nu stim , este bine sa utilizam DEX-ul.
Totodata, cunoasterea si vorbirea corecta a limbii materne este o forma de respect
fata de propriul popor , asadar,ar fi bine sa fie evitate elementele de jargon , dar mai ales termenii argotici care, nu infrumuseteaza limba ci, dimpotriva.
Trivialitatea exprimarii nu onoreaza nici un vorbitor de limba romana ( ideea este valabila pentru orice alta limba ).
Exprimarea trebuie sa fie clara , oricat de mult ne-ar incanta, sa spunem , o metafora , limba trebuie inteleasa , de fapt mesajul este cel care trebuie sa ajunga clar la cei cu care conversam.
O modalitate importanta de imbogatire a vocabularului o reprezinta lectura. 
Prin lectura cunoastem atat cuvinte noi  dar, mai ales fapte de viata, atitudini, sentimente , idei - lectura, cititul ne va forma si ne va deosebi de ceilalti.
Se stie faptul ca diferenta dintre fiecare dintre noi o reprezinta educatia si o forma importanta a educatiei este folosirea corecta a limbii romane.
Alte întrebări interesante