Engleza, întrebare adresată de Koala1Kiwi, 9 ani în urmă

Un text creativ cu tema trandafirul si raza de soare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de noitrei
4
Intr-o dimineata, o raza de soare zglobie zari un bob de roua pe o petala de trandafir. Intai se mira de culoare de foc a bobului de roua si crezu ca e o sora de-a sa, ratacita prin gradina. Se apropie sa o priveasca mai bine si vru sa o intrebe ceva, dar perla se transforma in abur si disparu.  
- Ah, unde a fugit? intreba mirata raza de soare?
- Nu a fugit, ci s-a evaporat de la caldura ta, draga raza, ii raspunse trandafirul solemn.
- Nu am vrut sa-i fac rau! se tangui raza de soare si scalda in lacrimi de lumini petalele trandafirului care parca luasera foc. 
- Nu i-ai facut rau, zambi floarea, desfacandu-si petalele la mangaierea razei. S-a transforat in abur si se indreapta catre nori. Acolo va fi casa ei o vreme, maine va cobori din nou sa imi dea binete si sa imi invioreze petalele.
- Ah, daca e asa, ma bucur nespus. Stii... eu sunt o raza de-abia nascuta si inca nu stiu toate ce se intampla sub soare. Dar tu cine esti? intreba raza mirata de frumusetea catifelata a florii.
- Sunt un trandafir, o floare. Iar lumina si caldura ta ma fac sa stralucesc de viata si de frumusete!
- Atunci te voi vizita in fiecare zi! promise raza apoi saruta petalele florii si se departa spre livada sa stea putin la taclale si cu fructele date in pârg. 


noitrei: funda ?
Alte întrebări interesante