Limba română, întrebare adresată de gigi149, 9 ani în urmă

Un text Creativ in excursie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paulatasbirec23
4
La munte

Astazi eu si cu familia mea vom merge in excursie la munte.Dupa ce ne facem bagajele ,multe haine groase dar si patine si sania,ne punem in masina ca sa putem pleca.Dupa trei ore de mers ajungem la poalele muntelui.Razele soarelui erau fermecatoare.Acum ne punem bagajele in hotel si ne ducem sa exploram muntele,fiindca nu este zapada din pacate.Mergem noi ce mergem dupa care dam peste o pasare ranita la o aripa.Saracuta !!Fiindca se innsereaza am luat pasarica cu noi si am coborat muntele inapoi spre hotel.Am reusit sa o punem pe picioare,iar pasarea ne a zambit.Spre seara ne am pus la culcate si am adormit multumiti fiindca am facut o fapta buna!
Răspuns de Andreeiutza11
4
Tabăra de iarnă

Suntem deja în ianuarie. Cu diriginta noastră hotărâm sa mergem într-o excursie de 3 zile la Vatra Dornei. Oricine își poate imagina entuziasmul nostru!
Ajung acasă și le povestesc părinților. Ei îmi spun că dacă vreau să merg sa îmi pregătesc
fuguța- fuguța bagajele. Orice băgăm, mama scotea. Nu realizam ca nu pot sa car atât. Eram prea vesela.
A sosit și ziua plecării . Eram cu toții în fata trenului. Așteptăm cu nerăbdare, dar mă gândeam și cât îmi va fi dor de familie. Oricum, urc în tren. Mama îmi face cu mana la fereastră. Trenul pornește. În patru ore ajungem obosiți la hotel. Afară era încă ziuă. Cred ca ora 16:25. Aștept cu sufletul la gura, și mă gândesc Cum va fi. Voi sta în camera cu Ilinca. Noi doua ne vom face prietenii noi, cu alți copii. Pe la ora 17:30 ne pregătim sa mergem la patinat. Facem și multe poze. O sun pe mama mea sa îi povestesc Cum a fost. Tata îmi zâmbește cald.
În acea noapte nimeni din hotel nu a reușit să doarmă. Cauza: colegii mei care au băut prea multa Cola și umblau pe holuri ca bezmeticii.
A doua zi am fost cu telescaunul, unde am avut parte de și mai multe peripeții. Am privit schiorii îmbujorați și nb - am dat cu colacii pe zăpadă. După ce am mâncat o pizza, am băut un ceai și am mai discutat un pic, ieșim iar la zăpadă, unde avem parte de o bulgareala strașnica. Ne tragem mai apoi cu săniile. Toți suntem fericiți. Când ajungem în camere , ne bucuram de o ciocolata calda și vizionam un film. Aproape de miezul nopții însă, ne adunam în camera Andrei pentru a povesti întâmplări bizare și a spune povesti de groaza.
Asta e deja a treia zi, pe deasupra și ultima. Mergem la o taraba pentru a cumpăra câteva suveniruri, fie pentru noi, pentru familie sau prieteni. Câțiva dintre noi încearcă sa schieze.
Apoi mergem la hotel pentru a impacheta și a preda camerele. Ne îndreptăm spre tren. Eu și Alice o luam înainte. În sfârșit urcam În tren, unde facem cunoștință și cu Melania. După câteva ore de mers ajungem în gară. Ne luam ramas-bun.
După ce ajungem acasă , le povestim părinților aşazisele noastre aventuri. Ei ne zâmbesc. Adormim cu gândul la încă o tabără cu prietenii noștri.
Alte întrebări interesante