Religie, întrebare adresată de StefyRo, 9 ani în urmă

Un text cu Necesitatea Sfintelor Taine (Tainele predate sunt Botezul , Mirungerea,Spovedania,Împărtășanie Nu am nevoie sa vorbiți neapărat despre fiecare în parte ;)Maxim 15 rânduri minim 6 ;) Mulțumesc în avans

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aioaneianaeliza
3
La Botez copilul este scufundat in apa sfanta si se iarta pacatul stramosesc si copilul primeste un inger. Dupa aceea preotul il da cu Sfantul si Marele Mir pe toate partile corpului.
 Daca postesti te duci la spovedanie si ii spui pacatele preotului si daca ai multe iti da canon (un fel de pedeapsa). Dupa ce te-ai spovedit te duci la impartasit un preotul iti da Trupul Si Sangele Domnului sub forma de paine si vin.

aioaneianaeliza: sper ca te-am ajutat
Răspuns de Emrys
2
Botezul este prima Sfântă taină, care se realizează la venirea noastră pe lume, şi care are rolul de a ne unii cu Hristos (încreştinii) prin primirea Duhului Sfânt şi de a ne şterge păcatele strămoşeşti.
Mirungerea se foloseşte de obicei şi la maslu pentu sănătatea sufletească şi trupească, şi pentru ajutor.
Spovedania are rolul de a ne curăța sufleteşte de păcate, prin mărturisirea păcatelor noastre preotului, care este doar martor, pentru că noi ne mărturisim față de Dumnezeu pentru a primi iertare.
Împărtăşania înseamnă a lua ''Trupul şi sângele lui Hristos'', pâinea cu vin, prin care noi îl primim pe Dumnezeu întru noi şi ne întărim şi ne curățim.Împărtăşania se poate face doar după spovedanie deoarece noi trebuie să fim curați sufleteşte şi trupeşte, pentru că ceea ce primim e sfânt!
Alte întrebări interesante