Limba română, întrebare adresată de negrumaria77, 9 ani în urmă

Un text cu titlul Iarna in care sa folosesc și cuvintele:afara,frig,om de zăpadă nas roșu si strălucește


craciunmihaela: Iarna a venit.Ea s-a asezat peste orasul meu.Ma uit pe geamul de afara si vad cum cad din cer fulgusori de nea.Vad cum cainele meu tremura de frig,si mi-am dat seama ca este frig.Dar eu m-am dau afara cu tatal meu si am vacut un om de zapada si i-am pus un nas rosu.Seara am intrat in casa si m-am uitat pe fereasta me din camera,cum stele straluceau.Dar eu mi-am dats eama ca trebuie sa ma bag in patsi sa ma culc.A fost o zi de neuitat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sandadaria
2
A venit iarna afară ninge și e frig copii sau hotărât sa se întâlnească în față blocului și sa facă un om de zăpadă cerul strălucește foarte frumos . Copii îl așteaptă pe Moș Crăciun și pe renul lui cu nasol.

sandadaria: Nasul rosu
Răspuns de Utilizator anonim
6
                                                                     Iarna
   Iarna s-a asezat peste sat.Stelute mici si albe plutesc in zbor leganat pana departe in zari.Casele si-au pus fesuri albe de nea.Afara este frig.Dar cu toate acestea am iesit in curte impreuna cu tata ca sa fac un om de zapada .Am un nas rosu ,mainile mi-au inghetat dar tot nu intru in casa.Zapada s-a asternut ca o plapuma alba si moale.De afara se vede cum in casa straluceste bradul impodobit de sarbatoare.Abia astept sa merg cu colindul,frigul nu ma sperie si nici omatul gros.
Alte întrebări interesante