Limba română, întrebare adresată de sezer23, 9 ani în urmă

Un text cu titlul sosirea primaveri si sa contina expresile : vestitor, zglobii,stralucitoare,au inmugurit,zburda,ei,adie, veselie , ghiocel , iarna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
4
Iarna cea geroasă a plecat facandu-i loc primăverii. De sub stratul mic de zăpadă un ghiocel a ieșit.Ghioceii sunt primi vestitori ai primăverii. Copacii au inmugurit iar florile si-au deschis petalele formând un frumos covor multicolor. Soarele strălucește încălzind pământul rece. În aer adie un vânt proaspăt de primăvară. Fluturii zglobii dansează în aer iar mieii zburdă pe câmpii. Este veselie și bucurie pe chipurile oamenilor. Câmpia strălucitoare ne încântă privirile. Ei, copii, sunt cei mai încântați de sosirea primăverii.

sezer23: mersii
Răspuns de IoanaCRISAN1
1
A sosit primavara....Copacii au inmugurit,vantul adie usor si eu ma bucur ca sa terminat iarna.am iesit afara cu veselie ...dintr-o data vad primul vestitor al primaverii.in gandul meu spun:vai ca aproape am fost ca il calc.era un ghiocel plapand,micut si frumos,cu petalele stralucitoare.eu ii cer scuze si plec sa ma joc cu ceilalti copii zglobi.

SPER CA TEAM AJUTAT!

Alte întrebări interesante