Limba română, întrebare adresată de popdaniel64, 8 ani în urmă

un text de 10 randuri in care sa prezinti iadul si raiul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dimitriuion02
0

Explicație:

raiul este locul unde oamenii după moartea sa pleacă să se odihnească, dacă nu au făcut păcate și să se întâlnească cu îngerii. iadul este locul unde pleacă oamenii care au păcătuit și sunt pedepsiți acolo

Răspuns de robertstroia183
1
Raiul este locul pregătit de către Tatăl nostru din ceruri, pentru cei ce îl primesc în inimile lor, și trăiesc o viața după voia lui. Unde toți avem pregătit câte un locaș așa cum el a zis în Ioan 14 ,, Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu și aveți credință în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi.” Raiul este locul în care tronul de slavă al Domnului se află, înconjurat de bătrânii pe scaunele lor de domnie, heruvimi, serafimi si alte lucruri de o slavă nemăsurabilă, care ne vor fi descoperite. Este un loc minunat, care nu poate fi descris în cuvinte omenești, un loc plin de coruri de îngeri care dau slavă lui Dumnezeu, și multe alte pot fi zise despre acest loc, neimaginabil de minunat.
Despre iad noi avem o percepție anume, ne gândim la ,,Ghena de foc” menționată de Domnul Hristos, de multe ori. Ne gândim la un loc cu lacuri de foc, în care oameni, după judecata de pe urmă, stau o eternitate si suferă pentru păcatele lor, unde ,, plânsul și scrâșnirea dinților” vor fi auzite, si o agonie de nedescris va fi prezenta acolo. Un loc unde focul nu se stinge, si suferința nu se termină, un loc de chin pentru cei condamnați la pierzare. Un loc de o oroare îngrozitoare, un loc unde oameni păcătoși plâng, iar cei ,,sfinți” stau în rai bucuroși. ( o mică paranteză. Părerea mea personală cu privire la subiectul raiului, și ceea ce este acceptat si in biserica din care fac parte, este ca omul nu va suferi pe veci într-un iaz de foc dupa judecata finala, dar regretul cel mare al lor care va aduce agonie sufletelor lor, este acela ca putea să fie salvați, dar au refuzat de atâtea ori. Domul nu îi ca tortura pe veci ca un tiran, fiindcă este un Dumnezeu al iubirii, dar nici nu îi va lua în rai fiind un Dumnezeu al dreptății, dar le va fi luată pe vecie suflarea de viața, și vor dispărea din existență, cu marele chin si regret că au putut, dar nu au vrut). O seară frumoasă îți doresc, a fost plăcerea mea să ajut și sper că am fost de folos! Noapte bună!
Alte întrebări interesante