Limba română, întrebare adresată de gheorghesterbinszky, 8 ani în urmă

Un text de 15-20 de randuri despre greseala ,pornind de la ideea exprimată de Nicolae Iorga "Greșelile nu se iartă,ci se repara​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Explicație:

GREȘEALA

În opinia mea, ideea lui Nicolae Iorga " Greșelile nu se iartă, ci se repară ", este adevărată, și foarte concretă secolului nostru.

Toți suntem sortiți spre a greși pe parcurul vieții, a greși este omenește. Nu vom putea fi capabili sa știm niciodată ce se v-a intampla in viitor. Sunt de acord cu ideea istoricului Nicolae Iorga, fiindcă, ar trebui sa ne găsim curajul si sa lăsăm lașitatea și rușinea în urmă ( fiindcă acestea sunt niște obstacole de care vom da mereu în viața, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa ne influențeze, influențeze negativ) si sa ne recunoaștem greșelile. Aceste lucruri( ascunderea greșelilor, adevărului), inevitabil vor conduce spre consecințe mult mai grave pe viitor decât o consecință pe moment.

( De exemplu, daca am spart vaza de flori a mamei preferată, mai bine ii spui pe moment și doar te v-a mustra, decât ascunzi, sa dai vina pe alt membru al familiei și îți iei un papuc bine meritat după o perioadă de timp. ;) ) .


gheorghesterbinszky: Multumesc frumos!
Alte întrebări interesante