Limba română, întrebare adresată de Rabica, 8 ani în urmă

Un text de 15 randuri de caiet mare cu titlul "familia mea"
Dau coronitza​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rianabunea13
1

Răspuns:

Bună!Azi vă voi prezenta familia mea.Eu sunt...(numele tău) și familia mea este cea mai bună din lume.

Mama mea e mereu drăguță cu toată lumea,merge zilnic la magazin și îmi aduce dulciuri mie și fraților mei.

Tatăl meu e un om bun,cu suflet mare,ajută mereu oamenii la nevoie și se joacă cu noi.Azi când am venit de la școală mi-a făcut un cadou superb. Mi-a luat un cățel.L-am numit Lăbuș.

Lăbuș e cel mai bun câine din lume,azi ne-am jucat până am adormit afară lângă nuc toți 4.

Sora mea e foarte grijulie și ordonată.Învață foarte bine și se pricepe să facă compuneri,mai ales despre lumi paralele,cum ar fi basme sau fantastice.Citește foarte bine și citeț,dar mai ales este foarte pricepută la algebră.

Fratele meu,care e mai mare ca noi,este respectuos dar nu are prea mult timp să stea cu noi.Învață destul de bine și mă ajută mereu când am nevoie

Aceasta este familia mea,o iubesc foarte mult.

Explicație:

Ai grijă la detalii.Poate nu ai un frate sau o soră,sau chiar un câine.Dacă ai alt animal poți să-l introduci pe el


Rabica: multumesc multt
Răspuns de larydrm22
1

Răspuns:

Familia mea este formată din patru membrii : mama , tata , sora/fratele și eu . Împreună formăm o familie fericită .

Mama mea este judecătoare. Ea este o persoană corectă, cinstită, muncitoare, puternică și a avut grijă ca eu și sora mea / fratele meu să învățăm de la ea cum să fim un om corect,bun și cinstit în viață etc.

Tatăl meu este doctor. El este o persoană puternic emoțional, curajos, neînfricat, și a avut grijă ca eu și sora mea/ fratele meu să învățăm de la el cum să acorzi un prim ajutor la un om rănit, la ce număr de telefon să suni când apare o urgență, să sărim în ajutor când vedem că o persoană are nevoie de ajutorul nostru etc.

Sora mea / fratele meu este mai mic/ă decât mine cu un an și este elev/ă în clasa a 8 a . Mie îmi revine de multe ori sarcina de a ajuta la lecții Când îmi v-a cere ajutorul voi fi alături de ea /el încercând să o / îl ajut.

Eu sunt elevă în clasa a 9 a și mi ar plăcea să ajung ca mama sau tata adică doctor sau judecător nu contează deoarece ambele îmi plac și sunt meserii frumoase și îmi vor asigura un viitor bun și sigur.

Aceasta este familia mea și sunt mândră că am această familie frumoasă și minunată.

Familia este cel mai de preț lucru pe care îl avem în viața aceasta. Familia este totul . Fără familie ești pustiu. Contează să ai pe cineva lângă tine la bine și rău și să te susțină în tot ceea ce faci sau vei face .


larydrm22: mulțumesc pentru coroană
Rabica: cpl
Alte întrebări interesante