Limba română, întrebare adresată de MituAlexandru, 9 ani în urmă

un text de 150-200 in care sa pov o aventora scurta la muntecu subst in toate cazurile invatate

va roog dau coronita la primul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
2

   În vacanța de vară, am mers împreună cu mai mulți colegi și doamna dirigintă într-o excursie la munte. Stațiunea (c. nominativ) ne-a plăcut foarte mult pentru că era primitoare, cu multe atracții pentru turiști (acuzativ) de toate vârstele. Munții se înălțau în jurul nostru, pădurile de conifere erau verzi și spectaculoase, iar cabana frumoasă a mătușii (genitiv) Lina, în care ne-am cazat, era toată din lemn. Încântătoare! 

  Doamna dirigintă ne-a propus să ne gândim cu toții la o activitate pe care să realizăm împreună. Cel mai mult m-a atras expediția prin pădure, până la o cascadă și din fericire, nu am fost singura care dorea puțină aventură. Am mers toți pe traseul turistic, bine trasat, ne-am luat o hartă și am pornit în expediție. Traseul era plăcut, priveliștea deosebită și ne simțeam cu toții mici comparativ cu brazii înalți. La un moment dat, un coleg a zărit câteva urme de urs și s-a speriat, strigând:

-Copii (voacativ), vine ursul!

   Atunci, ne-am speriat toți, pentru că în același timp, tufele de fragi se mișcau. Am vrut să fugim, dar din ascunzătoare a ieșit un câine ciobănesc. Ne-am revenit din sperietură și am început să ne jucăm cu animalul prietenos. Câinele a mers cu noi pe tot parcursul traseului și ne-a oferit siguranță. Noi i-am dat câinelui (dativ) să mănânce din  proviziile noastre.

  Niciodată n-am să uit acea sperietură, dar mă bucur că evenimentul a avut un final fericit, iar excursia s-a finalizat cu un foc de tabără și multă voie bună.  

Alte întrebări interesante