Limba română, întrebare adresată de nicoletajipeanu, 8 ani în urmă

Un text de 200-300 cuvinte în care sa descrii o zi de iarna.Va rog!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariapapapa
2
Era o iarna bogata in pada. Nu adia vintul.Peste tot domnea linistea.Cerul se oglindea in neaua stralucitoare.Apele erau inghetate.Infasurat intr-o mantie de lumina,fara sa-i pese de ger,soarele calatoreste deasupra tuturor.
Dupa-amiaza,el isi trimise mai indraznet razele spre derdelus. Eu,su cu citiva colegi de clasa ne indreptam catre sostisa. Tragem sanile dupa noi si strigam de bucurie.
Siragul de saniute porneste la vale, intr-o pulbere de zapada.Obrajii nostri se aprind si din ochi parca ne ies scintei.
Deodata prima saniuta se rastoarna in omatul moale.Celelalte se rostogolesc peste ea.Totul se petrece atit de repede,incit noi nu avem timp sa ne speriem.
Scuturindu-se de zapada,ne hotarim sa ne mai dam o data.Se schimba cirmacii. De data aceasta saniutele zboara fara oprire. Toti strigau de bucurie. Nu ne mai saturam sa urcam dealul si sa alunecam la vale.
Soarele apunea.Gerul se inteteste.Culcusurile fumeginde ale caselor ne chemau la culcare.
Acea zi a fost una de neuitat.Si astazi imi amintesc cu satisfactie de ea.A trecut ca un vis care nu s-a mai intors.

mariapapapa: vantul*
nicoletajipeanu: multumesc
mariapapapa: cu drag
haucaana0: ce înseamnă pada?
Răspuns de ldkdjbs
1
Iarna în satul bunicilor

În acest an, iarna a sosit mult mai devreme decât s-au așteptat sătenii.
Stratul gros de omăt a cuprins toate meleagurile și pădurile. Viscolul a făcut ravagii prin ogrăzile gospodarilor, iar gheața este înțepenită pe sol. Din hogeagurile oamenilor iese fum, fiecare încălzindu-și locuințele pentru a se păzi de frigul nemilos. Tot ce poți vedea cu ochii în jur, chiar și în depărtare- este alb. Pe așa vreme, o carte bună și o ciocolată caldă la gura sobei sunt cele mai plăcute lucruri pe care le poți face. Doar cei mai curajoși își pot părăsi casele pentru a se distra pe pârtia de sănii.
Școlile sunt închise pe perioada de timp în care neaua va fi atât de mare. Copiii se bucură. Sărbătorile de iarnă sunt cele mai aștepate de cei mici și chiar și de cei mari, pentru că sunt singurele ce topesc frigul iernii, aducând în locuințe numai dispoziții bune.
În ciuda vremii extrem de friguroase și a înghețurilor, în casele și sufletele oamenilor căldura nu a plecat…

Sper că e de ajutor :))

nicoletajipeanu: multumesc
ldkdjbs: Cu drag
ldkdjbs: Coroana? ;)
nicoletajipeanu: scuze dar am dat
Alte întrebări interesante