Un text de jumătate de pagina in care sa descrieti peisajul Întorsură Buzăului. Urgent
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Explicație:Orasul Intorsura Buzaului este situat in judetul Covasna, la poalele muntilor Intorsurii, pe cursul superior al raului Buzau, la o altitudine de 720-760 m, in depresiunea Intorsura Buzaului. Localitatea a fost declarata oras in 1968 iar in prezent are aproximativ 9200 de locuitori si 3 localitati in subordine administrativa (Brădet, Floroaia si Scrădoasa).
Prima mentionare documentara a localitatii Intorsura Buzaului dateaza din anul 1770 si a fost multa vreme un important loc de popas pentru negustorii care treceau prin pasul Buzau din sau inspre Muntenia si Transilvania.
Orasul Intorsura Buzaului se afla intr-o depresiune cu limite bine conturate care-ti dau senzatia ca te afli intr-o cetate medievala. La Nord se afla Clabucetele Intorsurii (1000 - 1200 m) acoperit cu paduri de foioase si conifere dar si pajisti de o cromatica deosebita. La Est Intorsura Buzaului este strajuita de muntii Buzaului iar la sudul lor de masivul Siriu (Vf. Siriu 1657 m, Vf. Malaia 1662 m).La Vest se inalta culmile domoale ale muntilor Tatarul Mare si Tatarul Mic iar la sud se inalta culmile semete si abrupte ale masivului Ciucas (Vf. Ciucas 1954 m)
Valea Buzaului reprezinta una dintre cele mai interesante vai, ca forma si evolutie, din tara noastra. Izvorand de pe clina ardeleana a Ciucasului si Tatarului Mare, dupa ce curge spre nord, la localitatea Intorsura Buzaului face un cot de aproape 180 de grade, indreptandu-se spre sud. Fenomenul de intoarcere este atat de izbitor incat a dat chiar numele localitatii.
In prezent localitatea este cunoscuta pentru traditiile si obiceiurile populare din zona dar are titlul neoficial de polul frigului in Romania datorita iernilor deosebit de reci care pun stapanire pe depresiunea Intorsura Buzaului.