Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

un text de max 30 de randuri cu titlul "Un ghiocel extraterestru" va rog rapid dau inimioara va rog e foarte urgent e pentru maine la scoala

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Beatrice472
2
Un ghiocem extraterestru

In gradina de-acum o dinioara verde se aratase,energic viscolul. De-al lungul ei parca se avantase o pelerina de fulgi mari,rotiti prin vata,de dragul de a-si arata maiestria.
Fusese neasteptat sa intalnesc,rasarind discret un firicel care visa sa readuca viata in orizontul decolorat. Doar un fir,cu un bulb mititel in varf,la fel de fragil.Priveam,cu un singur strop de rabdare,disparand usor in marea de curiozitate cu care l-am inconjurat pe noul invitat.
Parca a trecut o eternitate,insa mi s-a spus,ca in timp scurt,acel bulb,asemenea unui ghemotoc de puf,verde se transformare intr-o floare.Mai mirat am fost sa vad,ca micul ghiocel a devenit,parca spalat cu petale de trandafir. A inrosit,timid,observandu-mi prezenta. Era de un roz pal. Apoi,a observat ca il priveam si s-a afisat imbracat intr-un rosu aprins,asemeni petalelor de Mac.
dupa un timp,nu se mai rusina la vederea mea.Parca ma admira si el. A inceput sa fredoneze. Era cel mai calm si totusi viu cantecel.
De fiecare data cand il vizitam,imi imbia urechile in magicul sunet,care se pierdea in suieratul vantului.Astfel a trecut timpul.
Astfel am ajuns apoi,sa ascult magicul vuiet.Nu se terminase ca de obicei,ci un ultim lucru a adaugat.cu un regret,pe un ton infundat,am auzit cum a fredonat "A-D-I-O" si asa,s-a evaporat.
Răspuns de luca5793
1
Într-o zi de iarnă apropape primăvară , eram doar eu şi prietenul meu Ionuţ în grădina bunicii lui . În acel moment amândoi aveam 14 ani. Mersesem la bunica mea să o ajutăm să culeagă multe mere din pădurea de lângă grădina ei . Mie îmi plăceau foarte mult plăcintele bunicii şi de asta şi Ionuţ a venit.
Mersesem pe jos 10 minute când dintr-o dată bunica pare să audă un sunet şi ne-a zis să facem linişte şi să ne ducem după un copac gros. Am ascultat ce ne spusese bunica iar ea a făcut acelaş lucru. Dintr-o dată am văzut un animal cu membrele neproporţionate faţă de corp care ieşise parcă din nimic,nu a avea păr dar avea nişte ghiare foarte mari şi negre iar în mâini ţinea o telecomanda mai mare şi foarte care se termina cu o antenă albastră. Noi am fost uimiţii de acel animal, dar staţi asta nu era tot după încă câtva timp de holbat la animalul misterios dintr-o dată apare o o vulpe , animalul neproporţionat a apăsat pe acea telecomandă spre vulpe ea a devenit dintr-o dată mai agilă, ce ne-a mirat foarte mult!
Animalul pare să fi ţintit şi un ghiocel micuţ de lângă un copac, el pare să fi făcut spre ghiocel acelaş lucru ce făcuse spre vulpe. Ghiocelul luă o culoare de un verde închis , chiar în acel moment mi-a sunat telefonul , animalul s-a speriat şi a dispărut. Bunica mea a mers pre ghiocel l-a atins şi la luat .Când am ajuns acasă bunica mea a pus ghiocelul într-un pahar frumos şi de atunci tot îl are acolo , noi l-am numit "ghiocelul extraterestru".

Utilizator anonim: HeHeHeHe!!!!!!
luca5793: Pu|a eşti hacker
Utilizator anonim: coae stai pe cura tau ca te-ai basit in fata presedintelui
Utilizator anonim: nu injura FOAIE
luca5793: cu glumele ăstea mă nici alocaţie nu-mi dădeau
Utilizator anonim: sa stai sa cauti bani in gunoi vezi cam vazut 10 lei in ala de la LIDL de sus meri si iai sa ai pita sa manci
luca5793: Hai pup jos nu mă cert cu preşcolarii
Utilizator anonim: tu esti sub clasa 0
Utilizator anonim: ppppbb
Utilizator anonim: FOAIE
Alte întrebări interesante