Limba română, întrebare adresată de gabisor19, 9 ani în urmă

un text de tip argumentativ despre tinuta pornind de la ideea ca haina il face pe om nu omiul pe haina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de purcarumonica57
23
De-a lungul timpului ținuta vestimentară a jucat un rol crucial în reprezentarea unor personalității. Dacă regii aveau ținute somptuase și pline de podoabe de aur sau argint, nici tinerele domnișoare nu se lăsau mai prejos. Venite din sânul unei familii de aristocrați, bine educate ele erau și bine îmbrăcate.
Farmecele feminine, dar mai ales toaleta ajuta o tânără domnișoară să ademenească un om important în societate care să-i satisfacă toate capriciile.
Eu consider că aserțiunea „ haina îl face pe om și nu omul pe haină” este viabilă, deoarece astăzi a te îmbrăca bine a devenit o artă. Din perioadele anterioare oamenii au reținut numai ideea că dacă porți un anumit tip de haine, acestea te reprezintă în plan social, de exemplu: hainele unui profesor sau polițist sunt diferite
față de cele ale unui dansator sau sportiv, dar generația tânără a adăugat și elemente de modernitate specifice.
În primul rând hainele ne reprezintă și ca persoane de exemplu dacă port o ținută decentă oamenii mai mari sau mai mici vor înțelege că sunt o persoană educată, cu principii bine înrădăcinate și mă vor respecta, în caz contrar vor zice că sunt un om neserios.
Hainele sunt și o modalitate de a cunoaște pe cineva de ex. în opera Prinț și Cerșetor s-a produs un paradox. Deși cei doi copii veneau din familii diferite semănau foarte bine. Când au făcut schimb de rol nimeni nu a sesizat, nici proprii lor părinți nu și-au cunoscut copii, asta pentru că hainele erau o metodă prin care regii își cunoșteau copii.
În al doilea rând, omul este pasionat de haine și astăzi tot mai mulți  se arată preocupați de această artă: mulți au design-eri pentru a avea ținute cât ai impresionante și pentru a ieși în relief.  Prin acest lucru hainele sunt cele care îl fac pe om.
În concluzie, hainele vor fi mereu subiect deschis pentru fiecare dintre noi, deoarece  ele ne reprezintă într-o oare care măsură .
Alte întrebări interesante