Geografie, întrebare adresată de raduvictor02, 8 ani în urmă

un text despre fosile.Va roggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Fosilă (din latină: fossilis, „dezgropat“; numit în germană și Petrefakt) este un termen utilizat pentru resturile sau urmele biologice ce au vârsta de peste 10.000 de ani în straturile Pământului. Această perioadă de timp corespunde perioadelor geologice de la începutul holocenului, iar în paleontologie pleistocen / holocen, urmele, sau resturile biologice ce provin după această perioadă sunt numite urme recente sau actuale. Unele fosile constituie resurse energetice deosebit de importante în formă de petrol, gaze naturale, sau din plante carbonizate în condiții speciale s-au format cărbunii. Prin anumite condiții de mediu se pot conserva parțial sau total corpurile animalelor sau plantelor preistorice, în unele cazuri se pot găsi excremente pietrificate, acestea fiind numite coprolite.

Fosila se mai poate defini și ca un organism sau rest dintr-un organism vegetal sau animal conservat in depozitele sedimentare din trecutul geologic al Pământului.


gheorghechirca: bravo
Utilizator anonim: ms la fel
gheorghechirca: ms imi dai terog frumos inima ca ma abonez promit
gheorghechirca: ok?
Utilizator anonim: bine
Răspuns de gheorghechirca
2

Răspuns:

azi,a fost cea mai buna zi care mi s-a întâmplat ca dorința mea să se ademenească azi am avut o excursie la o peșteră străină unde am fost acolo cu clasa mea 6 acolo ce-am văzut a fost exact ce mi-am dorit să fie erau niste fosile vechi cam de peste milioane de ani niste experți spuneau că acele fosile apartin mamutilor,dinozaurilor si mai ales a oamenilor peșterilor astea sunt foarte vechi am plecat. acasă și cu gândul că voi vedea si la anul


gheorghechirca: sper ca te-am ajutat
gheorghechirca: dar eu am raspuns si eu !
gheorghechirca: inima macar
Alte întrebări interesante