Limba română, întrebare adresată de Dusca, 9 ani în urmă

Un text despre modul de viata al pasarii cuc . Va rog frumos !!!!!!!!!!!!! Am nevoie urgent .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LyAde
1
Uite niste randuri: Cucul (Cuculus canorus) este o pasăre migratoare.ESTE denumit si cucul gri.Cucul gri traieste in zonele europene, adica si in Romania. tunci cand vine vremea sa faca oua, femela cauta cuiburile altor zburatoare, de obicei de talie mica.

Cucul-femela vine pe furis la cuibul strain si isi lasa aici cate un ou.Caracteristicile acestor păsări sunt culoarea cenușie și cântecul lor prin care masculul marchează teritoriul și care se poate asemăna cu denumirea dată păsării. Are mărimea unui porumbel suplu (30–35 cm). Pasărea nu clocește, ci femela depune ouăle în cuiburi străine care sunt de regulă ale unor păsări cântătoare mai mici. La mascul, capul și partea superioară a corpului sunt de culoare cenușie, iar partea inferioară a corpului are o nuanță cenușie albăstruie. Coada este lungă pestriță și penele foarte grele.

Cucul este o pasăre migratoare, iernează în Africa tropicală și în sudul Asiei.Mai rar pasare care sa joace un rol atat de insemnat in poezia populara si in credintele Romanului « pasare pestrita » Tanar si batran flacau si fata pandesc sosirea cucului cam pe la Blagovesteniesau buna vestire.Nu e numai bucuria ca s-a dus iarna anuntarea primaveri. Se crede insa de cuc ca poate prevesti soarta de peste an, a omului.


Dusca: multumesc !!!
LyAde: Cu plăcere!
Dusca: e minunat !!!
LyAde: :)
Alte întrebări interesante