Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

un text despre stapinirea romana in dacia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PutereDinu
3
 Impreuna cu Decebal, faimosul luptator si patriot pentru tara sa, Dacia era un regat liber. Oastea lui Decebal era puternica si nestapanita. Ei credeau in zei. De exemplu, atunci cand afara ploua si fulgera, dacii aruncat cu sageti in spre cer, crezand ca un zeu se razbuna pe ei. 
 Insa pe acea vreme, exista un imperiu foarte puternic, care ocupase deja aproximativ un sfert din intreaga Europa, si nordul Africii. Imperiul Roman, intre anii de domnie a lui Decebal (87-106), era in frunte cu imparatul roman Traian (98-117). Decebal, care era numit de catre istoricul roman Dio Cassius ca fiind foarte priceput in ale razboiului si iscusit la fapta, a dus doua razboaie contra romanilor.
 Primul razboi daco-roman (101-102), a fost castigata de catre armata lui Decebal. In cea de-a doua si ultima lupta, Decebal, ramanand cu foarte putini ostasi, a hotarat sa se refugieze, dupa crae s-au ascuns. Decebal, facand o alegere dreapta, a hotarat sa se sinucida pe el si pe cei ramasi in viata, stiind ca oricum vor muri. Astfel, Decebal le-a turnat tuturor in vin otrava. Prin urmare, toti s-au sinucis. Astfel, Dacia a intrat sub dominatia romana, mai mult de un secol.
Alte întrebări interesante