Limba română, întrebare adresată de demerjivictor, 9 ani în urmă

un text din 12 enunturi titlu ,, De vorba cu un fulg de nea "

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefannnn2
1
Prin fata casei,zbura usor un fulg de nea.Azorel,nu mai putea de bucurie si il urmari pana-n gradina.Acolo fulgul se opri si ii sopti:"urmareste-ma pe mine pana-n Tara Fulgilor de nea".Azorel,de bucuros si entuziasmat ce era se pornise la drum cu fulgul de nea.Pe drumul spre Tara Fulgilor ei se pusera pe vorbit.Azorel se indeparta de casa linistit cu un fulg de nea.N-au ajuns bine in Tara Fulgilor,ca Azorel deja facu mizerie.Toti fulgii de nea venisera sa il certe.Multi ziceau:"Asta e taramul nostru".Azorel le explica putin timid ca el doar era bucuros.Ei il intelesesera si il lasara sa plece.Si uite-asa Azirel a stat de vorba cu fulgii de nea.

stefannnn2: Sper ca te-am ajutat
stefannnn2: imi dai te rog coroana?
demerjivictor: da
Răspuns de Eugenutzic
1
                                    De vorba cu un fulg de nea
         
             Este iarna. Soarele pare un bulgare de aur care se ascunde dupa norii plumburii. Totul in jur este alb si tacut. Deodata,linistea fusese sparta de strigatele de bucurie ale copiilor.
              Numai Sandel nu iesea din casa. Lui nu ii placea iarna. Deodata,vazu un fulg deosebit,care se apropie de fereastra sa. El o deschise,si il intreba pe acel fulg:
             --- Cum te numesti,fulgule mic si jucaus?
             --- Ma numesc Pufosel!
             --- De unde vii? Povesteste-mi!
             --- Casa mea,sunt norii. Acolo iau inceput toti fulgii. Inainte sa devin un fulg gratios de nea,eram doar o picatura limpede de apa. Cu timpul,am inghetat. Norii si-au deschis portile si eu am facut cunostinta cu peisajul acesta frumos si pamantul. Asa am ajuns sa te intalnesc.
            --- Ce poveste minunata! Imi mai poti povesti ceva?!
            --- Nu,imi pare rau. Trebuie sa imi ajung rudele,ca nu cumva sa ma creada un separatist (care se desparte de toti din grup)
            --- Bine,la revedere Pufosel! Sper sa te mai vad!
             Atunci,Pufosel isi lua avant,se lasa purtat de vantul lin si disparu in roiul de zapada alba ca laptele.
Sunt 24 enunturi <3 sper ca o sa iti placa compunerea,cred ca profei ii va placea =)
Alte întrebări interesante