Limba română, întrebare adresată de iuliana007722, 9 ani în urmă

un text "la munte "" ,sa contina:a) introducere(descriem cu expresii frumoase timpul,locul ,personajele;b) Cuprinsul(povestim in scris pe alineate desspre faptele oamenilor si a copiilor);c) Incheierea:(invatatura desprinsa din intamplarea deschisa emotii si sentimente traite).Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DidiII14
2
Intr-o zi frumoasa de iarna, impreuna cu colegii mei, am organizat o vacanta la munte. Odata ajunsi, am ramas placut surprinsi de frumusetea zonei.
Era o zi tipica de iarna, era foarte frig,mai frig decat ne asteptam. Am ajuns la cabana, ne-am lasat bagajele, iar eu si colega mea, Maria, am vrut sa mergem la patinoar,in ciuda celorlalti care doreau sa schieze.
Ne-am luat patinele, dar eu eram ingrozita pentru ca nu credeam ca ma voi descurca. Maria, care avea incredere in ea,s-a decis sa imi arate cum sa patinez, incepand sa se rasuceasca de parca era profesionista. Eu am ramas pe margine, ma tineam de balustrada, si dintr-o data o vad pe Maria cazuta,pe gheata. Isi lucsase picioarul,iar eu nu stiam pe cine sa caut ca sa ne ajute din grupul nostru.
Eram ingrozita, stiam ca am facut o alegere proasta in a ne separa de grup. Profesorii ne-au cam certat, dar din asta am invatat ca trebuie sa ascultam de cei mari.

DidiII14: Cu mare placere, noapte buna! :*
DidiII14: Da
Răspuns de MariPisicutza
1
Cu ocazia vacantei de primavara,am hotarat sa plec intr-o excursie cu prietenii si cu sora mea mai mare,Ana.Ne-am trezit de dimineata,ne-am echipat si am plecat catre munte.La poalele sale ne-am racorit cu apa rece si cristalina a raului curat.Ne-am plimbat printre brazii falnici si mandri ca niste feciori uinindu-ne de frumusetile naturii.Varfuri golase de munte se zareau in departare.Semetia muntilor ne oferea senzatia de nevoie,nevoie sa ajungem cat mai sus.Aerul intepator al diminetii a inceput sa dispara,lasand amiaza sa isi faca loc.Veveritele saltarete ca niste bulgari sareau dintr-un copac in altul facand spectacole nemaivazute.Ca si cum sufletul nostru ar fi indeplinit misiunea vietii.Am asteptat pana cand soarele s-a scufundat cu totul in nori.

MariPisicutza: Cu placere! Noapte buna si tie!
Alte întrebări interesante