Limba română, întrebare adresată de mirelaifrim2007, 8 ani în urmă

un text narativ de 130,150 cuvinte in care relatez o intamplare in care am fost pacalita de o prietena​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Eram in clasa ( vorbesti despre tine ) si ne pregateam sa dam testul. Prietena mea care statea si cu mine in banca, m-a intrebat daca pot sa-i dau si ei rezultatele si am acceptat. Nici nu trecu mult timp , pana cand foaia cu exercitiile pregatite pentru noi erau asezate pe banca in fata noastra. De necrezut! Era un exercitiu la care nu descurcam si tocmai acela cazuse fix la test! Pretena il stia si mi-a zis sa-i dau toate rezultatele ca mi-l va rezolva ea pe acela. O lasam sa-si bage nasul in foaia mea, iar cand se apropia profesorul de catedra , isi muta capul la foaia ei. Era tare sireata! Timpul trecea si ora parca nu se mai termina. Ma plictisisem , era cald si niciun geam nu era deschis.

Cand sa terminam lucrarile, i-am spus sa-mi dea rezolvarea la acel exercitiu, cum eu ma tinusem de promisiune si fusesem generoasa asa fiind vorba, ea a plecat mandra cu lucrarea in mana si mi-a zis:

- Descurca-te! Tu esti desteapta si te-ai prins chiar in capcana mea, fara ca tu sa banuiesti ceva, imi zise ea in ras. A fost tare nepoliticos gestul facut si jignitor pentru mine. Ce prietena si-ar trada alta prietena, mai ales si buna cu tine? Era o prietena doar la teste si doar cand avea nevoie de ajutor, in rest nimic: o sireata, incapatanata si rea.Doar atat se dezlipea din ea.

A fost cea mai mare tradare!

Sper ca te-am ajutat. Sa stii ca nu-i adevarat, am facut-o din capul meu. Succes!

Alte întrebări interesante