Limba română, întrebare adresată de meleksusam456, 7 ani în urmă

Un text narativ ficțional original și bun va rog frumos! Îmi trebuie urgent! Va rog! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pistruiatul33
0

Era o zi însorită de vară și Olivia se plimba pe străzile orașului împreună cu prietenul ei, Alex. Se opriseră să ia un suc la una dintre terasele de pe stradă, când Olivia remarcă un magazin de antichități la câțiva pași distanță.

- Hai să intrăm să vedem ce au acolo, propuse ea entuziasmată.

Alex ezită o clipă, dar apoi acceptă. În magazin, Olivia începu să examineze fiecare obiect cu atenție, în timp ce Alex se plimba de colo-colo, privind fără prea mult interes.Deodată, Olivia se opri în fața unei vechi broșe în formă de fluture, care strălucea în soarele care pătrundea prin fereastră. Era frumos lucrată, cu fire de aur și pietre prețioase.

-Oh, uite ce frumoasă este aceasta! Exclamă ea, întinzând mâna să o atingă.

În acea clipă, broșa se desprinse de pe pernă și căzu la picioarele lui Alex. Olivia se aplecă să o ridice, dar când o atinse, simți o undă ciudată care o făcu să tresară.

-Ce s-a întâmplat? întrebă Alex, observând-o pe Olivia.

-Nu știu, a fost ca și cum aș fi simțit ceva ciudat când am atins broșa, spuse ea, privind broșa cu nedumerire.

În acel moment, un om iesise din spatele tejghelei. Olivia si cu Alex se uitau ingroziti la el, mai bine zis la umbra care ii acoperea chipul si corpul. Facu-se doi pasi si fata i se luminase, avea o fata ovala cu barbie ascutita si multe riduri, pielea era de un crem care ducea inspre gri, avea ochii ascutiti de culoare albastra. Desi purta o palarie, puteai observa ca avea un par lipsit de culoare, un par alb de batranete. Era scund, cu doua capuri mai mare decat tejgheaua din fata lui. Se uita la copii infricosati si cu un glas linistit spuse:

-Acea broșă are o poveste interesantă, spuse el cu un glas răgușit. Ea aparținuse unei regine din trecut, care avea puteri magice. Broșa a fost creată pentru a o proteja, dar într-o zi, regina a fost ucisă și broșa a rămas fără stăpân. De atunci, oricine o atinge devine puternic.

Alte întrebări interesante