Limba română, întrebare adresată de silviano00, 8 ani în urmă

Un text scurt de 15 randuri despre o carte citita recent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MarlenaM
1

Te-am ales pe tine de Mia Sheridan

Tocmai ce am terminat de citit Te-am ales pe tine și tot ce pot să spun este că trebuie să mă adun de jos ca să pot spune ceva despre carte. M-a emoționat povestea fiecăruia din personajele principale - Gabriel și Eloise, însă am empatizat și l-am admirat mai mult pe Gabriel. Deși mi-a părut rău de tot ce a avut Eloise de pătimit, fără vina ei.

Cartea este frumos scrisă, cu multă sensibilitate, iar povestea, spusă la persoana întâi, alternativ de către cei doi protagoniști Eloise, respectiv Gabriel este de asemenea impresionantă. Este imposibil de spus în cuvinte câtă căldură transmite aceasta poveste de iubire prin personaje. Pot să spun doar că este o poveste de dragoste puternică, o legătură care se bazează pe încredere și iubire adevărată, pură, în care ambii parteneri au de câștigat. Absolut totul la această care mi-a încântat inima în aceiași măsură în care a făcut-o să plângă. Au fost momente frustrante, momente dulci și în toate erai implicat emoțional. Crystal (acesta era numele ei de scenă) și Gabriel sunt atât de reali în acea lume ficțională, încât pur și simplu nu ai cum să nu simți nimic pentru ei și odată cu ei.

Recomand Te-am ales pe tine persoanelor care vor să citească o frumoasă carte ce are multe de oferit cititorilor. Dacă nu povestea, atunci personajele sigur te vor câștiga și te vor ține alături de ele până la final!


MarlenaM: Îți scriu aici o altă recenzie, în cazul în care nu îți plac cărțile de dragoste.
Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton este o altă carte care m-a fascinat din prima clipă, și nu a încetat să mă surpindă cu fiecare pagină citită. Am deschis cartea și am intrat încet-încet în mintea persoanelor cu probleme psihice, a oamenilor care fac rău pentru că pot și pentru că le stă în fire să se comporte astfel. Am găsit o nouă perspectivă, un alt unghi de a privi în mintea umană și am
MarlenaM: am înteles că în proporții mai mici sau mai mari cu toții avem un psihopat în noi. Oricum depinde de noi, de educație, de societate, de o mulțime de factori dacă lăsăm acea latură sa iasă la suprafață și să ne acapareze cu totul devenind singura latură pe care o avem.
MarlenaM: Psihopații sunt oameni ca și noi restul. Defapt, ne este foarte greu să îi găsim prin mulțime. Ei sunt acei oameni calmi, pe care nimic nu pare să-i perturbe sau înfurie, populari și sociabili. Ei par mai normali decât noi, cei care ne înfuriem și arătăm ce simțim. Ei nu simt la o intensitate prea mare nici bucuria nici durerea. Ei, față de noi nu se tem de durere și nu se sperie sau panichează prea tare atunci când sunt într-un pericol iminent.
MarlenaM: Cred că toată lumea ar trebui să citească această carte pentru a ști cum să recunoască și să se ferească de un psihopat, pentru a-i cunoște puțin mai bine, pentru că ei nu există doar în filme. De fapt îi avem aici în lumea reală, printre noi.
MarlenaM: P.S. nu te poți încadra în descrierea unei cărți in 15 rânduri.
MarlenaM: desigur!
Alte întrebări interesante