Geografie, întrebare adresată de rominutzaromy, 9 ani în urmă

un vapor navigheaza pe ocean. este ora 18. stiind ca la Greenwich este ora 6, determinați fusul orar in care se afla vaporul și meridianul principal pe care îl traversează . Precizați, totodata, denumirea strâmtorii prin care va trece vaporul și denumirea primului arhipelag in drumul sau spre sud și importanta fusului(in spațiul in care se afla vaporul) pentru măsurarea timpului pe Terra.. Va rog!! Este urgent !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Freetown
4
18-6=12 ore (diferenta de timp), 
1ora=15°,  15°*12=180°
daca in locul unde se afla vaporul ora este mai mare ca la Greenwich, inseamna ca ne aflam la est de Geenwich, deci vaporul se afla la
180° longitudine Estica, aici este localizata linia internationala de schimbare a datei pe glob, fiind foarte importanta deoarece se considera ca  aici se incepe/se termina mai repede o zi, trecind de acest meridian dintr-o emisfera in alta, putem castiga sau pierde o zi in dependență de direcția deplasării.
Strîmtoarea va fi Bering și arhipelagul insulelor Aleutine (pentru precizie maxima trebuia sa indici latitudinea geografica la care se afla vaporul)
Alte întrebări interesante